Go Back

Lasagne med frisk mozzarella og basilikum

Lasagne skal laves med rigtig bechamelsauce og frisk mozzarella. Alt andet er forbudt
Prep Time10 minutes
Cook Time50 minutes
Total Time1 hour
Course: Aftensmad, Hovedret
Cuisine: Italiensk
Keyword: Hofret
Servings: 4 sultne personer

Equipment

  • Stort ildfast fad 30x40 cm

Ingredients

  • 1 x kødsauce eller ragù alla Bolognese
  • 1 x bechamelsauce
  • 20 stk lasagneplader
  • 4 stk mozzarellaoste a 125 gr
  • 1/2 bundt frisk basilikum

Instructions

Kødsauce eller ragù alla Bolognese

  • Lav først en stor portion kødsovs eller ragù. Spis den ene halvdel og gem resten til din lasagnedag

Lasagnen

  • Lav bechamelsaucen (se nedenfor)
  • Fordel lasagne plader i et stort ildfast fad
  • Hæld dernæst 1/3 af kødsauce og bechamelsauce på så det er jævnt fordelt
  • Fordel dernæst et lag lasagneplader og gentag med kødsauce og bechamelsaucen
  • Læg et tredje lag lasagneplader og fordel med den resterende kødsauce og bechamelsauce. Sørg for at alle lasagneplader er dækket, også hjørner og kanter
  • Bag den i ovnen i 25 minutter på 200 gr
  • Imens skærer man mozzarella i skiver
  • Fordel dem på lasagnen og bag den yderligere 20-25 minutter

Notes

Server med frisk basilikum på