Go Back

Misosuppe med svampe og spidskål

Misosuppe er en mild og smagfuld suppe
Prep Time15 minutes
Cook Time15 minutes
Total Time30 minutes
Course: Aftensmad, Frokost, Hovedret
Cuisine: Dansk-japansk fusion
Keyword: Asparges, Miso, Suppe
Servings: 2 personer

Equipment

  • 2 gryder og 1 pande

Ingredients

  • 2 stk tomater
  • 2 fed hvidløg
  • 2 cm ingefær
  • 5 dl vand
  • 1 spsk miso
  • 1 pakke champignon
  • ½ stk chili
  • ½ stk spidskål
  • 10 stk asparges friske, grønne
  • ½ stk porre
  • 1 spsk soja
  • 1 spsk citron
  • ½ tsk salt
  • 2 plader ramennudler

Instructions

Prep

  • Skræl og skær ingefær og hvidløg i små stykker
  • Skær tomater i tern
  • Skær chili og champignoner i små stykker – tag til side
  • Skær spidskål i tynde skiver – tag til side
  • Skær asparges i mundrette bidder og porre i fine stykker –tag til side

Suppen

  • Sauter ingefær og hvidløg i 2 minutter på mellem varme i neutral olie
  • Tilsæt tomat og vand, lad det koge op. Lad det derefter simre i 10-15 minutter
  • Blend suppen for en jævn konsistens
  • Bland miso i, rør det ud og sluk blusset
  • Tilsæt asparges og porre i den varme suppe
  • Smag til med citron, soja og salt

Svampe og spidskål

  • Sauter champignoner og chili i neutral olie på mellem varme
  • Sauter dem i 5 minutter til svampene har fået lidt farve.Tag dem af og anret dem på et fad for sig selv
  • Sauter spidskål i den samme pande på middelvarme i et par minutter. Tag dem af og anret dem på et fad for sig selv

Nudler

  • Kog nudlerne som anvist på pakken (et par minutter)
  • Si vandet fra og hæld dem op i suppen

Notes

Spidskål og svampe fås året rundt, og er derfor en god basis i denne suppe. I opskriften er der suppleret med asparges, som jo er en typisk forårsgrøntsag. Man skal endelig spise dem, når de er i sæson. Om sommeren kan man erstatte dem med nye grønne bønner og om vinteren må man nøjes med bønner fra frost.
Man kan vælge at anrette svampe, spidskål og asparges for sig selv, eller komme det i suppen. Hvis ikke alle er så vilde med svampe, eller synes chili er for stærkt, kan man anrette det ved siden af, så man selv kan bestemme hvad der skal i.