Go Back

Chiliolie

Chiliolie kan bruges som smagsgiver på alle retter
Prep Time1 min
Cook Time2 mins
Total Time3 mins
Course: Dressing, Sauce
Cuisine: Asiatisk
Keyword: Chili
Servings: 1 portion

Ingredients

  • 4 spsk neautral olie
  • 1 spsk sojasauce
  • 1 spsk balsamico
  • 1 spsk sukker
  • 1-2 spsk tørrede chiliflager

Instructions

  • Varm olien op indtil den simrer let (stik en spisepind ned i olien og tjek). Den må ikke være for varm, for så svitser den chilien
  • Hæld olien over chili i et glas eller skål (jeg bruger et lille patentglas)
  • Tilsæt sukker, balsamico og soja og bland rundt
  • Køl det ned og stil det på køl

Notes

Kan bruges til falafler, supper, salater og gryderetter eller som et skud chili til dressing. Det er især smagt, hvis man kan lide chili men samtidigt må holde lidt tilbage af hensyn til børn.