Fermenteret kål giver en salt og syrlig smag, og udgør en slags ready made salat uden behov for dressing
Prep Time15 minutesmins
Fermenteringstid15 daysd
Total Time15 daysd15 minutesmins
Course: Aftensmad, Salat
Cuisine: Europæisk fusion
Keyword: Fermentering, Kål
Servings: 1glas
Equipment
Patentglas på 0,5 liter
Ingredients
350grhvidkål
7grsaltsvarer til 1 lille spsk salt
Instructions
Vej kålen af. Hvis man pakker glasset helt, kan man lave surkål af 400 gr. Jeg vil gerne have lidt mere luft i glasset, og det passer med ca 350 gr kål
Skær kålen ud i smalle stykker
Hæld det op i en stor skål og drys salt over
Masser kålen i ca 5 - 10 minutter
Kålen skal blive blød og våd, og skal kunne vrides let. Når den er det, er den klar til at komme på glas
Put kålen på et sterilt glas. Sørg for at alt væsken bliver hældt ved. Der skal være ca 3 cm luft i toppen
Læg en prop oven på kålen, så den bliver holdt nede under væsken. Proppen kan enten være et stort kål blad, en steril skål eller anden type vægt som kan holde kålen nede
Lad kålen stå og fermentere et lunt sted uden direkte sollys. Let på låget hver dag for at lukke gasser ud
Notes
Smag på kålen så ofte du har lyst til, for at tjekke hvornår du synes den er klar. Det tager i teorien 3 uger at fermentere kål.