Go Back

Surkål

Fermenteret kål giver en salt og syrlig smag, og udgør en slags ready made salat uden behov for dressing
Prep Time15 mins
Fermenteringstid15 d
Total Time15 d 15 mins
Course: Aftensmad, Salat
Cuisine: Europæisk fusion
Keyword: Fermentering, Kål
Servings: 1 glas

Equipment

  • Patentglas på 0,5 liter

Ingredients

  • 350 gr hvidkål
  • 7 gr salt svarer til 1 lille spsk salt

Instructions

  • Vej kålen af. Hvis man pakker glasset helt, kan man lave surkål af 400 gr. Jeg vil gerne have lidt mere luft i glasset, og det passer med ca 350 gr kål
  • Skær kålen ud i smalle stykker
  • Hæld det op i en stor skål og drys salt over
  • Masser kålen i ca 5 - 10 minutter
  • Kålen skal blive blød og våd, og skal kunne vrides let. Når den er det, er den klar til at komme på glas
  • Put kålen på et sterilt glas. Sørg for at alt væsken bliver hældt ved. Der skal være ca 3 cm luft i toppen
  • Læg en prop oven på kålen, så den bliver holdt nede under væsken. Proppen kan enten være et stort kål blad, en steril skål eller anden type vægt som kan holde kålen nede
  • Lad kålen stå og fermentere et lunt sted uden direkte sollys. Let på låget hver dag for at lukke gasser ud

Notes

Smag på kålen så ofte du har lyst til, for at tjekke hvornår du synes den er klar. Det tager i teorien 3 uger at fermentere kål.