Go Back

Linsefrikadeller

Vegetariske linsefrikadeller uden besvær
Prep Time10 mins
Cook Time25 mins
Total Time35 mins
Course: Aftensmad, Hovedret
Cuisine: Europæisk fusion
Keyword: Hverdagsmad, Vegetar
Servings: 18 stk

Ingredients

  • 1 dl Belugalinser
  • 1 dl røde linser
  • 1 stk bouillonterning eller skorpen af en parmesanost
  • 4 tsk refogado eller 1 fed hvidløg og 1 lille løg
  • 1 spsk olivenolie
  • 2 stk æg
  • 4 spsk rasp med hakket bredbladet persille
  • 1 tsk salt
  • 10 drej med peberkværn
  • 1 spsk hvedemel
  • 4 spsk neutral olie til stegning

Instructions

  • Kog linserne sammen i 15 minutter (kog evt. enbouillonterning med eller en skorpe af parmesanost)
  • Blend løg og hvidløg (eller tag dit glas med refogado frem)
  • Bland de alle ingredienser sammen
  • Varm olie op på panden
  • Form frikadellerne med en spiseske
  • Steg dem på den ene side (lad være med at flytte rundt pådem) på lidt-over-middel varme i 5 minutter
  • Vend derefter og steg på den anden side
  • Tag dem af, når de er stegt pænt brune på begge sider

Notes

Linsedellerne smager ekstra godt dagen efter, kolde og er egnet til at fryse ned