Go Back

Gulerodsgazpacho - kold gulerodsuppe

Forfriskende sommersuppe, når det er for varmt til varm mad
Prep Time10 mins
Cook Time15 mins
Total Time25 mins
Course: Apero, Forret
Cuisine: Asiatisk-fusion
Keyword: Gazpacho, Gulerod
Servings: 4 personer

Ingredients

  • 8-10 stk gulerødder mellemstore
  • 500 ml kokosmælk
  • 2 tsk refogado eller 2 fed hvidløg, 1 lille løg
  • 1,5 dl kogevand fra gulerødder
  • 3 stk ingefærkonolde tommeltotstørrelse
  • ½ stk citronsaft og skal fra
  • ½ dl olivenolie
  • ½ dl æbleeddike

Instructions

  • Skræl gulerødder og kog dem møre i 10-15 minutter
  • Skræl hvidløg og løg (hvis ikke du har en refogado i køleskabet)
  • Skræl ingefær
  • Blend alle ingredienser til en tyk og cremet konsistens
  • Smag til med ca. 1 lille tsk salt
  • Stil den derefter på køl i nogle timer inden servering

Notes

Serveres kold enten som lille forret med f.eks. rejer eller gulerodsstrimler på toppen. Den kan også serveres i små glas, som en lille apero eller tapas inden middagen.