Go Back

Brasiliansk bønnesalat

Nem salat, der kan laves i forvejen og passer godt til grillmad
Prep Time10 mins
Total Time10 mins
Course: Aftensmad, Salat
Cuisine: Brasiliansk, Europæisk fusion
Keyword: Bønner, Lime
Servings: 4 portioner

Ingredients

  • 1 dåse sorte bønner
  • 1 stk rød peberfrugt
  • 1 stk grøn peberfrugt
  • 2 stk tomater
  • ½ stk grøn chili
  • 1 spsk refogado kan erstattes af 1 fed hvidløg og 1 lille løg eller ½ løg
  • 1 stk skalotteløg
  • ½ stk lime saften af og lidt skal
  • ½ dl olivenolie
  • 1 knsp salt

Instructions

  • Si væden fra bønnerne og skyl dem i vand
  • Skær peberfrugter og tomater i små tern (1 x 1cm)
  • Skær skalotteløg, chili, hvidløg og løg i bittesmå tern (blend eventuelt løg og hvidløg til refogado – i den ægtebrasilianske ånd – det sparer lidt tid i mange retter)
  • Bland det hele sammen og pres lime ud over
  • Bland med olivenolie og salt

Notes

Salaten kan laves i forvejen, så kokken kan fokusere på grillkullene