En helstegt kylling er en fantastisk spise. Enkel og god.
Prep Time10 minutesmins
Cook Time1 hourhr
Marineretid1 dayd
Total Time1 dayd1 hourhr10 minutesmins
Course: Aftensmad
Cuisine: Europæisk fusion
Keyword: Kylling
Servings: 4personer
Ingredients
1helkylling1,2 - 1,6 kg
1lkærnemælk
2spsksalt
1spskkrydderurter efter valg fx rosmarin eller estragonkan udelades
Instructions
Dagen før
Læg kyllingen i en lukket pose eller beholder med kærnemælken natten over, eller så lang tid som muligt.
På dagen
Tag kylling op af beholderen, og lad kærnemælken dryppe godt af
Læg kyllingen i stegefadet og salt den godt
Krydr eventuelt med peber og krydderurter som rosmarin eller estragon (ikke begge to)
Steg kyllingen midt i ovnen på 200 gr i minimum 1 time. Det kommer an på størrelsen, hvor lang tid kyllingen skal have, men regn i hvert fald med 1 time, sandsynligvis 1 time og 15 min. Hvis det er en meget storkylling på 2 kg, så den have 1,5 time. Hvis du er i tvivl, så kan du skære i lårsamlingen (mellem underlår og overlår). Hvis saften er gennemsigtig, er kyllingen færdig. Hvis den er rosa, skal den have mere
Hold øje med, om skindet bliver for mørkt den sidste halve time. Hvis det bliver for mørkt, læg da et stykke stanniol over.
Tag kyllingen ud, og lad den hvile i 10 minutter
Herefter kan den skæres ud: Skær først lårene af vedoverlårets samling. Brystet skæres ud i tre stykker på hver side af brystkassen. Vingerne skæres af ved ryggen.
Notes
Overskydende pillet kød kan bruges i supper og tarteletter. Skært kød fra bryst kan bruges i salat. Underlår kan spises kolde på madpakken. Kog fond på skroget, og du får en vidunderlig base for hønsekødssuppe.