Go Back

Helstegt kærnemælkskylling

En helstegt kylling er en fantastisk spise. Enkel og god.
Prep Time10 minutes
Cook Time1 hour
Marineretid1 day
Total Time1 day 1 hour 10 minutes
Course: Aftensmad
Cuisine: Europæisk fusion
Keyword: Kylling
Servings: 4 personer

Ingredients

  • 1 hel kylling 1,2 - 1,6 kg
  • 1 l kærnemælk
  • 2 spsk salt
  • 1 spsk krydderurter efter valg fx rosmarin eller estragon kan udelades

Instructions

Dagen før

  • Læg kyllingen i en lukket pose eller beholder med kærnemælken natten over, eller så lang tid som muligt.

På dagen

  • Tag kylling op af beholderen, og lad kærnemælken dryppe godt af
  • Læg kyllingen i stegefadet og salt den godt
  • Krydr eventuelt med peber og krydderurter som rosmarin eller estragon (ikke begge to)
  • Steg kyllingen midt i ovnen på 200 gr i minimum 1 time. Det kommer an på størrelsen, hvor lang tid kyllingen skal have, men regn i hvert fald med 1 time, sandsynligvis 1 time og 15 min. Hvis det er en meget storkylling på 2 kg, så den have 1,5 time. Hvis du er i tvivl, så kan du skære i lårsamlingen (mellem underlår og overlår). Hvis saften er gennemsigtig, er kyllingen færdig. Hvis den er rosa, skal den have mere
  • Hold øje med, om skindet bliver for mørkt den sidste halve time. Hvis det bliver for mørkt, læg da et stykke stanniol over.
  • Tag kyllingen ud, og lad den hvile i 10 minutter
  • Herefter kan den skæres ud: Skær først lårene af vedoverlårets samling. Brystet skæres ud i tre stykker på hver side af brystkassen. Vingerne skæres af ved ryggen.

Notes

Overskydende pillet kød kan bruges i supper og tarteletter. Skært kød fra bryst kan bruges i salat. Underlår kan spises kolde på madpakken. Kog fond på skroget, og du får en vidunderlig base for hønsekødssuppe.