Go Back

Tagliata

Skiveskårne oksebøffer med rucola, parmesan og balsamicoglace
Prep Time5 minutes
Cook Time15 minutes
Total Time20 minutes
Course: Aftensmad
Cuisine: Italiensk
Keyword: Oksekød, Rucola
Servings: 2 personer

Ingredients

  • 400 gr oksekød af roastbeef eller mørbrad
  • 2 stk store håndfulde rucola
  • 1 stk håndfuld radicchio kan udelades
  • 10-15 stk spåner af parmesan
  • salt og peber
  • 2 dl balsamico

Instructions

Glace

  • Hæld balsamico i en bred pande, og lad det koge op
  • Skru lidt ned og lad det simre i ca 15 minutter. Hold øje med det, da det ikke må brænde på eller karamellisere
  • Det er færdigt når det har en sirupsagtig konsistens

Tagliata

  • Skyl rucola og radicchio og lad det stå og dryppe af
  • Tag kødet ud af køleskabet ca 30 minutter før
  • Varm ovnen op på grill så høj temperatur som muligt
  • Forbered en bageplade med bagepapir
  • Skær kødet i tynde skiver (ca. 0,5 cm) og giv dem et lille tryk på alle flader
  • Krydr dem godt med salt og peber
  • Varm en stegepande op (den skal være glohed)
  • Tørsteg bøfferne på den ene side, så de får en stegekant.Det tager ikke meget mere end 30 sekunder
  • Placer bøfferne med den rå side opad på en bageplade medpapir
  • Grill dem i ovnen i kort tid (1 max 2 minutter). De er færdige, når der pipler lidt stegevæske op på overfladen
  • Anret bøfferne på rucola og radicchio. Drys parmesan over og glace over i smalle striber

Notes

Menuforslag: server fx melon og parmaskinke til forret, tagliata til hovedret og lidt godt ost og eller is til dessert