Go Back
Print
Recipe Image
Notes
Smaller
Normal
Larger
Print Recipe
Tagliata
Skiveskårne oksebøffer med rucola, parmesan og balsamicoglace
Prep Time
5
minutes
mins
Cook Time
15
minutes
mins
Total Time
20
minutes
mins
Course:
Aftensmad
Cuisine:
Italiensk
Keyword:
Oksekød, Rucola
Servings:
2
personer
Ingredients
400
gr
oksekød af roastbeef eller mørbrad
2
stk
store håndfulde rucola
1
stk
håndfuld radicchio
kan udelades
10-15
stk
spåner af parmesan
salt og peber
2
dl
balsamico
Instructions
Glace
Hæld balsamico i en bred pande, og lad det koge op
Skru lidt ned og lad det simre i ca 15 minutter. Hold øje med det, da det ikke må brænde på eller karamellisere
Det er færdigt når det har en sirupsagtig konsistens
Tagliata
Skyl rucola og radicchio og lad det stå og dryppe af
Tag kødet ud af køleskabet ca 30 minutter før
Varm ovnen op på grill så høj temperatur som muligt
Forbered en bageplade med bagepapir
Skær kødet i tynde skiver (ca. 0,5 cm) og giv dem et lille tryk på alle flader
Krydr dem godt med salt og peber
Varm en stegepande op (den skal være glohed)
Tørsteg bøfferne på den ene side, så de får en stegekant.Det tager ikke meget mere end 30 sekunder
Placer bøfferne med den rå side opad på en bageplade medpapir
Grill dem i ovnen i kort tid (1 max 2 minutter). De er færdige, når der pipler lidt stegevæske op på overfladen
Anret bøfferne på rucola og radicchio. Drys parmesan over og glace over i smalle striber
Notes
Menuforslag: server fx melon og parmaskinke til forret, tagliata til hovedret og lidt godt ost og eller is til dessert