Auberginesalat
Aubergine er geniale i salat, fordi de er kødfulde og har masser af umami
Prep Time15 minutes mins
Cook Time30 minutes mins
Total Time45 minutes mins
Course: Aftensmad, Frokost
Cuisine: Europæisk fusion
Keyword: aubergine, Salat
Servings: 4 personer
- 1 stk aubergine
- ½ bakke rucola
- 2-3 stk tomater
- 1 dl rasp blandet med 1 stk revet hvidløg og 1 tsk za'atar kan erstattes af andet krydderi fx timian og sesam
- ½ stk rødløg
- 1 håndfuld frisk basilikum eller bredbladet persille
- 1 håndfuld parmesan i flager
- olivenolie, balsamico og salt
Skyl og skær auberginen i skiver på 0,5 cm
Fordel dem på en bageplade og drys godt med salt og olivenolie
Bag dem i 30 minutter på 200 gr
Bland rasp med revet hvidløg og krydderi. Fx Za'atar eller timian og sesam
Fordel raspen over aubergineskiverne, drys evt med lidt ekstra olivenolie og bag videre i 5 minutter eller til raspen er sprød
Tag auberginerne ud og lad dem køle ned
Fordel rucolaen på et fladt salatfad
Skær tomater ud i tynde skriver og fordel dem på rucolaen
Læg auberginerne dekorativt på eller imellem tomaterne
Drys med finthakket rødløg, parmesan og frisk basilikum samt en dressing af olivenolie og balsamico