Go Back

Auberginesalat

Aubergine er geniale i salat, fordi de er kødfulde og har masser af umami
Prep Time15 minutes
Cook Time30 minutes
Total Time45 minutes
Course: Aftensmad, Frokost
Cuisine: Europæisk fusion
Keyword: aubergine, Salat
Servings: 4 personer

Ingredients

  • 1 stk aubergine
  • ½ bakke rucola
  • 2-3 stk tomater
  • 1 dl rasp blandet med 1 stk revet hvidløg og 1 tsk za'atar kan erstattes af andet krydderi fx timian og sesam
  • ½ stk rødløg
  • 1 håndfuld frisk basilikum eller bredbladet persille
  • 1 håndfuld parmesan i flager
  • olivenolie, balsamico og salt

Instructions

  • Skyl og skær auberginen i skiver på 0,5 cm
  • Fordel dem på en bageplade og drys godt med salt og olivenolie
  • Bag dem i 30 minutter på 200 gr
  • Bland rasp med revet hvidløg og krydderi. Fx Za'atar eller timian og sesam
  • Fordel raspen over aubergineskiverne, drys evt med lidt ekstra olivenolie og bag videre i 5 minutter eller til raspen er sprød
  • Tag auberginerne ud og lad dem køle ned
  • Fordel rucolaen på et fladt salatfad
  • Skær tomater ud i tynde skriver og fordel dem på rucolaen
  • Læg auberginerne dekorativt på eller imellem tomaterne
  • Drys med finthakket rødløg, parmesan og frisk basilikum samt en dressing af olivenolie og balsamico