Spidskål er genialt i salater, fordi det har salatens sprødhed og kålens sundeegenskaber. Sammen med linser får man en salat med lidt tyngde, som giver en god mæthedsfornemmelse.
Prep Time10 minutesmins
Cook Time15 minutesmins
Total Time25 minutesmins
Course: Aftensmad, Frokost
Cuisine: Europæisk fusion
Keyword: Belugalinse, Salat
Servings: 4portioner
Ingredients
1/2stkspidskål
2dlbelugalinser
4bladeradicchio
2håndfulderucola
2håndfuldefriske bønner
2stkforårsløgkan er stattes af skalotteløg/rødløg eller almindeligt løg i meget fine skiver
Instructions
Kog belugalinserne møre i 15 minutter. Hæld vandet fra
Skold bønnerne (eller kog dem med belugalinserne de sidste to minutter)
Skær spidskålen i fine skiver og fordel på salatfad
Skær radicchio i fine skiver og fordel over spidskålen
Skær forårsløg eller skalotteløg fint og fordel over spidskålen
Fordel rucola på fadet sammen med belugalinser og bønner
Fordel en god dressing over. Fx en stærk sennepsdressing, der kan give det hele et lidt spark
Notes
Serveres for eksemel med stegte auberginer eller tomater, for den helt igennem veganske oplevelse