Go Back

Salat med belugalinser og spidskål

Spidskål er genialt i salater, fordi det har salatens sprødhed og kålens sundeegenskaber. Sammen med linser får man en salat med lidt tyngde, som giver en god mæthedsfornemmelse.
Prep Time10 minutes
Cook Time15 minutes
Total Time25 minutes
Course: Aftensmad, Frokost
Cuisine: Europæisk fusion
Keyword: Belugalinse, Salat
Servings: 4 portioner

Ingredients

  • 1/2 stk spidskål
  • 2 dl belugalinser
  • 4 blade radicchio
  • 2 håndfulde rucola
  • 2 håndfulde friske bønner
  • 2 stk forårsløg kan er stattes af skalotteløg/rødløg eller almindeligt løg i meget fine skiver

Instructions

  • Kog belugalinserne møre i 15 minutter. Hæld vandet fra
  • Skold bønnerne (eller kog dem med belugalinserne de sidste to minutter)
  • Skær spidskålen i fine skiver og fordel på salatfad
  • Skær radicchio i fine skiver og fordel over spidskålen
  • Skær forårsløg eller skalotteløg fint og fordel over spidskålen
  • Fordel rucola på fadet sammen med belugalinser og bønner
  • Fordel en god dressing over. Fx en stærk sennepsdressing, der kan give det hele et lidt spark

Notes

Serveres for eksemel med stegte auberginer eller tomater, for den helt igennem veganske oplevelse