Go Back

Svensk farsbrød

Nem og børnevenlig ret
Prep Time10 mins
Cook Time1 hr
Total Time1 hr 10 mins
Course: Aftensmad
Cuisine: Dansk fusion
Keyword: Bacon, Oksekød
Servings: 4 portioner

Ingredients

Farsbrød

  • 500 gr hakket oksekød
  • 2 dl mælk
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk peber
  • 3,25 dl rasp
  • 1 stk æg
  • 1 pakke bacon i skiver

Sauce

  • 2 stk dåse hakket tomat
  • 2 dl rasp/findelte skiver af franskbrød
  • 2 stk fed hvidløg
  • 1 dl hakket persille
  • 1 spsk smør

Instructions

Farsbrød

  • Bland ingredienser til farsbrød
  • Del farsen op i to og fordel dem i et ildfast fad
  • Klip bacon over i to på midten og fordel dem henover hvertfarsbrød

Sauce

  • Blend tomat og læg i bunden af det ildfaste fad
  • Hak hvidløg og persille fint
  • Bland rasp med persille, smør og hvidløg og fordel blandingen i midten af fadet mellem de to farsbrød
  • Steg i ovnen i en time på 200 gr.

Notes

Kan serveres med næsten alt. I 80’er versionen blev retten serveret med ris. Jeg er gået over til ovnkartofler af forskellig art – i halve, i aflange, i tern og i skiver.