Go Back

Kylling i karry

Old school og autentisk opskrift på kylling i karry
Prep Time10 minutes
Cook Time15 minutes
Total Time25 minutes
Course: Aftensmad
Cuisine: Dansk fusion
Keyword: Karry, Kylling, Opbagt sovs
Servings: 4 portioner

Ingredients

  • 20 gr smør svarer til en god spsk fuld
  • 1 spsk mel
  • 800 ml hønsebouillon dvs vand + knorr
  • 1 tsk karry med top
  • ½ tsk kanel
  • 1 spsk piskefløde Kan udelades - men fløde gør kun gode ting for sovs
  • 2 stk brystfilleter af kylling
  • 1 tsk salt
  • 1 spsk olie til at stege i

Instructions

  • Skær kyllingen ud i tern eller skiver
  • Varm olien op i en gryde og steg kyllingestykkerne et par minutter på alle sider
  • Tag kylling og stegevæden op og sæt til side
  • Smelt smør i gryden (på middelvarme) og tilføj mel. Pisk det sammen med et piskeris
  • Lad det stege et par minutter på middelvarme mens du rører stille og roligt. Sådan "brænder" man glutensmagen af. Jo højere temperatur, des mere farve får opbagningen. Det er ikke vigtigt her, da sovsen skal være gul (og ikke brun).
  • Hæld vand og bouillon ved og pisk videre ind til det tykner
  • Kom karry og kanel i
  • Når det koger, skru da ned og put kylling og stegevæden i gryden
  • Lad det simre i mindst 15 minutter (kommer an på størrelsen af kyllingestykkerne - små tern behøver ikke mere end 15 minutter). Rør engang i mellem.
  • Tilføj til sidst fløden (kan udelades) og smag til med salt

Notes

Man kan sagtens bruge en rest af kylling til kylling i karry.
Serveres med ris og kogte ærter til.