Go Back

Fajitas

Fajitas har opnået hofret-status i hverdagshusholdningen. Den tilfredsstiller børn og voksne.
Prep Time10 minutes
Cook Time20 minutes
Marinering30 minutes
Course: Aftensmad
Cuisine: Mexico
Keyword: Kylling
Servings: 4 portioner

Equipment

  • Stegepande

Ingredients

Marinade

  • 1 stk citron (saften af)
  • ½ dl neutral olie
  • 1 tsk spidskommen
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk gurkemeje Kan udelades - men det giver en cool farve
  • ½ tsk chiliflager

Fajitas

  • 1 bakke kyllingebryst (ca 400 gr)
  • 1 stk løg stort - ellers to
  • 2 stk peberfrugter rød og gul

Instructions

Marinade

  • Start med at blande alle ingredienser til marinaden sammen
  • Skær derefter kyllingen i ønskede strimle-størrelse
  • Læg kyllingen i marinaden og lad det ligge på køl, til det skal bruges. Marinadetid er ikke altafgørende i denne ret - hvis du ikke har mere end 30 minutter, er det også fint.

Fajitas

  • Skær dernæst løg og peberfrugt i strimler, Løgene kan skæres på tværs eller på langs (men ikke i tern!)
  • Tag kyllingen op af marinaden, dryp den lidt af (ikke smide marinaden ud!)
  • Varm neutral olie på en pande, og brun kyllingen et par minutter, tag den op
  • Steg derefter løg et par minutter, tilføj herefter peberfrugt. Lad det stege et par minutter på middelhøj varme
  • TIlføj herefter kylling og marinade. Skru ned på lavmellemvarme og lad det simre i 15-20 minutter (afhængigt af strimlernes størrelse)
  • Smag til med salt og peber. Spis

Notes

Serveres med tacos (tortilliapandekager) helst størrelse 10-15 cm. Hertil strimler af spidskål (eller anden salat), tomatsalsa, creme fraiche og evt cheddarost.