Fajitas har opnået hofret-status i hverdagshusholdningen. Den tilfredsstiller børn og voksne.
Prep Time10 minutesmins
Cook Time20 minutesmins
Marinering30 minutesmins
Course: Aftensmad
Cuisine: Mexico
Keyword: Kylling
Servings: 4portioner
Equipment
Stegepande
Ingredients
Marinade
1stkcitron (saften af)
½dlneutral olie
1tskspidskommen
1tskkanel
1tskgurkemejeKan udelades - men det giver en cool farve
½tskchiliflager
Fajitas
1bakkekyllingebryst (ca 400 gr)
1stkløgstort - ellers to
2stkpeberfrugter rød og gul
Instructions
Marinade
Start med at blande alle ingredienser til marinaden sammen
Skær derefter kyllingen i ønskede strimle-størrelse
Læg kyllingen i marinaden og lad det ligge på køl, til det skal bruges. Marinadetid er ikke altafgørende i denne ret - hvis du ikke har mere end 30 minutter, er det også fint.
Fajitas
Skær dernæst løg og peberfrugt i strimler, Løgene kan skæres på tværs eller på langs (men ikke i tern!)
Tag kyllingen op af marinaden, dryp den lidt af (ikke smide marinaden ud!)
Varm neutral olie på en pande, og brun kyllingen et par minutter, tag den op
Steg derefter løg et par minutter, tilføj herefter peberfrugt. Lad det stege et par minutter på middelhøj varme
TIlføj herefter kylling og marinade. Skru ned på lavmellemvarme og lad det simre i 15-20 minutter (afhængigt af strimlernes størrelse)
Smag til med salt og peber. Spis
Notes
Serveres med tacos (tortilliapandekager) helst størrelse 10-15 cm. Hertil strimler af spidskål (eller anden salat), tomatsalsa, creme fraiche og evt cheddarost.