Go Back

Soupe au Pistou

Fransk grøntsagssuppe med pesto
Prep Time15 minutes
Cook Time30 minutes
Total Time45 minutes
Course: Aftensmad
Cuisine: Fransk
Keyword: Sommer, Vegetarisk
Servings: 4 portioner

Equipment

  • Blender/hakker eller morter (og meget tålmodighed)

Ingredients

Suppe

  • 1 stk løg
  • 1 dl hakket bladselleri kan erstattes med knoldselleri
  • 1 stk lille squash (courgette)
  • 1-2 stk gulerødder
  • 4 stk tomater IKKE dåse
  • 4 fed hvidløg
  • 1 dl hvide bønner udblødte og kogte i forvejen
  • 1 dl hestebønner (kan erstattes med andre slags) udblødte og kogte i forvejen
  • 1 stk håndfuld grønne bønner (haricot verts) friske, ikke fra frost
  • 1 liter fond eller bouillon grøntsags eller høns
  • 1 dl suppepasta
  • salt og peber

Pesto

  • 1 bundt bredbladet persille
  • ½ stk parmesanost
  • 1 dl olivenolie

Instructions

  • De tørre bønner udblødes og koges i forvejen (opbevar fx en hel masse i fryseren, så er de lige til at tage ud)
  • Løg og hvidløg skrælles og skæres i passende tern
  • Det samme gælder gulerødder, tomat og squash. Ternene må gerne være lidt rustikke
  • Sauter løg og hvidløg i lidt olie
  • Kom herefter gulerødder og bladselleri i. Steg videre et par minutter
  • Tilføj de resterende grøntsager og dæk med fond
  • Lad suppen koge op og lad den simre en halv times tid, mens pestoen gøres klar
  • Smag til med salt og peber

Pesto

  • Persille, parmesan og olivenolie blendes eller hakkes i en blender eller hakker til den har en lind konsistens

Notes

Købepesto er ikke lige så godt som hjemmelavet og jeg vil ikke anbefale det til denne suppe.