Go Back
Print
Recipe Image
Notes
Smaller
Normal
Larger
Print Recipe
Soupe au Pistou
Fransk grøntsagssuppe med pesto
Prep Time
15
minutes
mins
Cook Time
30
minutes
mins
Total Time
45
minutes
mins
Course:
Aftensmad
Cuisine:
Fransk
Keyword:
Sommer, Vegetarisk
Servings:
4
portioner
Equipment
Blender/hakker eller morter (og meget tålmodighed)
Ingredients
Suppe
1
stk
løg
1
dl
hakket bladselleri
kan erstattes med knoldselleri
1
stk
lille squash
(courgette)
1-2
stk
gulerødder
4
stk
tomater
IKKE dåse
4
fed
hvidløg
1
dl
hvide bønner
udblødte og kogte i forvejen
1
dl
hestebønner (kan erstattes med andre slags)
udblødte og kogte i forvejen
1
stk
håndfuld grønne bønner (haricot verts)
friske, ikke fra frost
1
liter
fond eller bouillon
grøntsags eller høns
1
dl
suppepasta
salt og peber
Pesto
1
bundt
bredbladet persille
½
stk
parmesanost
1
dl
olivenolie
Instructions
De tørre bønner udblødes og koges i forvejen (opbevar fx en hel masse i fryseren, så er de lige til at tage ud)
Løg og hvidløg skrælles og skæres i passende tern
Det samme gælder gulerødder, tomat og squash. Ternene må gerne være lidt rustikke
Sauter løg og hvidløg i lidt olie
Kom herefter gulerødder og bladselleri i. Steg videre et par minutter
Tilføj de resterende grøntsager og dæk med fond
Lad suppen koge op og lad den simre en halv times tid, mens pestoen gøres klar
Smag til med salt og peber
Pesto
Persille, parmesan og olivenolie blendes eller hakkes i en blender eller hakker til den har en lind konsistens
Notes
Købepesto er ikke lige så godt som hjemmelavet og jeg vil ikke anbefale det til denne suppe.