Vegansk karry
Ryd op i køleskabet og undgå madspild
Prep Time15 minutes mins
Cook Time15 minutes mins
Total Time30 minutes mins
Course: Hovedret
Cuisine: indisk fusion
Keyword: Middag på en halv time
Servings: 1
- 1 chili rød
- 1 ingefær tommeltot størrelse
- 1 løg stort
- 9 kartofler små
- 2 gulerødder
- 2 tsk karry madras
- 5 fed hvidløg
- ½ dl vand
- 1 knivspids kanel the secret ingredient
- ½ dl chiafrø
- 1 æble til topping
- 1 forårsløg til topping
Sæt chiafrø i blød i lidt vand (1 dl ca). Skær løg ud i skiver i kvarte. Hak hvidløg, ingefær og chili fint. Skræl kartofler og skær dem i tern. Skræl gulerødder og skær dem i skiver. Varm olie i en gryde. Sauter løg et par minutter på kraftig varme. Tilsæt chili, hvidløg, og ingefær og lad det stege et minuts tid. Tilføj kartofler og gulerødder og karry. Rør grundigt i gryden. Skru ned på medium varme. TIlføj vand, salt og kanel, bland det grundigt og lad det simpre videre på lav varme med låg i ca. 10 minutter. Pas på det ikke brænder på! Imens skræller man æble og forårsløg og skærer begge i tern eller skiver. Når kartoflerne er møre, tilføjes chiafrø (som nu er grødagtige) og det blandes rundt. Server med æble og forårsløg på toppen.