Print Recipe

Vegansk karry

Ryd op i køleskabet og undgå madspild
Prep Time15 mins
Cook Time15 mins
Total Time30 mins
Course: Hovedret
Cuisine: indisk fusion
Keyword: Middag på en halv time
Servings: 1

Ingredients

  • 1 chili rød
  • 1 ingefær tommeltot størrelse
  • 1 løg stort
  • 9 kartofler små
  • 2 gulerødder
  • 2 tsk karry madras
  • 5 fed hvidløg
  • ½ dl vand
  • 1 knivspids kanel the secret ingredient
  • ½ dl chiafrø
  • 1 æble til topping
  • 1 forårsløg til topping

Instructions

  • Sæt chiafrø i blød i lidt vand (1 dl ca). Skær løg ud i skiver i kvarte. Hak hvidløg, ingefær og chili fint. Skræl kartofler og skær dem i tern. Skræl gulerødder og skær dem i skiver. Varm olie i en gryde. Sauter løg et par minutter på kraftig varme. Tilsæt chili, hvidløg, og ingefær og lad det stege et minuts tid. Tilføj kartofler og gulerødder og karry. Rør grundigt i gryden. Skru ned på medium varme. TIlføj vand, salt og kanel, bland det grundigt og lad det simpre videre på lav varme med låg i ca. 10 minutter. Pas på det ikke brænder på!
    Imens skræller man æble og forårsløg og skærer begge i tern eller skiver.
    Når kartoflerne er møre, tilføjes chiafrø (som nu er grødagtige) og det blandes rundt. Server med æble og forårsløg på toppen.