Fougasse apero
Print Recipe

Fougasse

Fougasse med valnødder og blåskimmelost er en genial snack eller apero
Prep Time10 mins
Cook Time20 mins
Hævetid2 hrs
Total Time2 hrs 30 mins
Course: Apero
Cuisine: Fransk

Ingredients

  • 20 GR gær
  • 2 tsk salt
  • 450 gr hvedemel
  • 2 1/4 dl vand
  • 1 spsk olivenolie
  • 100 gr valnødder
  • 150 gr blåskimmelost

Instructions

  • Bland gær med vand og tilsæt salt, hvedemel, olie til en almindelig dej. Stil den til hævning.
    Efter den har hævet en times tid, skæres den over i 2. Flad klumpen ud til en ca. 1 cm tynd rektangel. Den bliver ca. 25 x 15 cm. Jeg har oplevet at jo tyndere den er, des bedre. Derefter drysses der med valnødder og blåskimmelost. Man kan jo variere mængden efter hvor vild man er med disse ingredienser. Jeg kan bedst lide valnødder, så dem var jeg meget rundhåndet med, og nok lidt mere tilbageholden med osten. Derefter lukkes dejpladen over sig selv, og man trækker lidt i enderne og skærer ridser hele vejen ned i bredden, så der kommer huller hele vejen igennem dejen (den skal ligne en rebstige). Det vigtige er, at der kommer hul igennem dejen, så osten får lov at boble ud, når den bages.
    Derefter hæver den igen en times tid, pensles med olie og drysses med salt. Bages v. ca. 200 gr i ca. 20 min.

Notes

Brødet er bedst lige efter bagning, men det kan sagtens fryses ned til senere. Det skal helst varmes i en ovn, hvis det har været frosset ned. Dette skyldes, at dejen indeholder olie, og den bliver derfor nemt tør.