Focaccia fra Bari med tomater. Opskriften giver 1 bradepande focaccia
Prep Time15mins
Cook Time25mins
Hævetid1hr
Total Time1hr40mins
Course: Apero
Cuisine: Italiensk
Keyword: Tilbehør
Equipment
Bradepande
Ingredients
1pakkegær
500mlvand
1tsksaltgerne lidt rundhåndet
8dlhvedemelitalienere vil nok mene det skal være durummel
2dlolivenolie
200grcherrytomater
salt at drysse med
Instructions
Bland gær op med lidt af vandet så det bliver udblødt. Tilsæt resten af vandet og bland. Rør melet i og saltet og rør det godt sammen. Hvis du vil have en lidt mere fast dej, så tilføj lidt mere mel så dejen kan æltes med hænderne. Det gider jeg ikke, så den bliver rørt sammen med ske. Sæt den dernæst til hævning i en times tid.
Varm ovnen op på maks temperatur ca. 250 gr.
Tag en bradepande frem og dæk den med bagepapir. Hæld lidt olivenolie ud på papiret så det er rimeligt dækket. Fordel dejen ud på papiret i et jævnt lag. Ikke mere end 2 cm. Hæld olivenolie ud på dejen og fordel det med fingrene. Lav dernæst nogle fordybninger i dejen med fingrene. Drys med salt og fordel cherrytomater i passende afstand i hullerne i dejen. Tilføj lidt mere olivenolie hvis det føles rigtigt (og det gør det).
Bag focacciaen i 5 minutter på maks varme. Skru derefter ned på 225 - 200 gr og bag den yderligere 20-25 minutter.
Notes
Focacciaen er taknemmelig, så den smager godt med og uden fyld. Det er derfor en smart måde at få brugt en rest af cherrytomater der ligger og er blevet lidt rynkede.