Opskriften passer til et fad på ca 20 cm x 30 cm eller 8 dessertglas og kan med fordel laves dagen før
Prep Time10mins
Hviletid1d
Total Time1d10mins
Course: Dessert
Cuisine: Italiensk
Keyword: prep dagen før
Servings: 8
Ingredients
6bøtterpasteuriserede æggeblommerder er to stks i hver bøtte, så teknisk set 12 æggeblommer
2stkmascarponede kommer i 250 gr, så 2 bøtter
2tskvaniljesukker
2tsksukker
1kopkaffelidt stærk
8spsklikørcointreau/marsala/blommelikør/rom
1dlmørk kakao til at drysse med eller chokolade der er fint hakket
1pakkeladyfingers (2-x12 stks)alternativt kan bruges Mariekiks/digestives eller Lulu
Instructions
Pisk mascarpone, æggeblommer, sukker og vanilie til en lind creme. Læg et lag ladyfingers i et fad/dessert glas.
Hæld en spsk kaffe over hver ladyfinger så den bliver fugtet over det hele. Hæld en spsk cognac/likør over pr. person jævnt fordelt over laget. Dæk dernæst med et lag creme – ca. halvdelen. Læg et nyt lag ladyfingers og gentag med kaffen. Læg det sidste lag creme.
Put fadet i køleskabet i nogle timer, helst natten over. Drys kakao (nemmest med en si) lige inden servering.
Notes
Tiramisu kan laves med andre kiks end ladyfingers. Jeg har prøvet med Mariekiks og digestives, og jeg kan bedst lidt digestives som alternativ til ladyfingers.