Go Back

Spinattærte

Man kan nemt lave en vegetarisk version af denne opskrift. Blot udskift kylling med svampe eller flere nødder eller hvide bønner
Prep Time15 mins
Cook Time40 mins
Total Time55 mins
Course: Frokost, Hovedret
Cuisine: Europæisk fusion, Fransk
Keyword: Tærte
Servings: 4 personer

Equipment

  • Tærtefad

Ingredients

  • 13 stk valnødder
  • 1 stk rødløg
  • 2 stk kyllingebryster stegte
  • ½ pose spinat optøet
  • 1 pose mozzarella revet
  • 5 spsk creme fraiche
  • 4 knsp salt
  • 3 stk æg
  • 1 stk tærtebund industrien har vundet når det gælder tærtebunde

Instructions

  • Forbag tærtedejen i 10 minutter i en forvarmet ovn (180 gr)
  • Steg løg i lidt olie, gerne på høj varme så de får lidt farve
  • Hak valnødder i 4 stykker hver og tilsæt når løgene er blevet godt bløde. Skru ned på mellem varme
  • Bland resten af fyldet i en skål. Start med at piske æg med en gaffel. TIlføj dernæst spinat, ost, creme fraiche og krydderier
  • Bland kylling og valnødder i æggeblandingen og fordel det på en tærtedej i et tærtefad
  • Bag tærten i ca. 35- 40 minutter på 180 gr.

Notes

Tærten er ret tung i det, så server med let tilbehør som f.eks grøn salat. Tærten kan spises kold men vær lidt forsig med at gemme rester af spinat. Spinat indeholder nitrat og det kan med stuetemperatur omdannes til nitrit som er giftig. Det er derfor mere sikkert at putte spinatrester direkte i fryseren.