Go Back

Lun ret med butter beans og merguez

Udskift merguez med tomat og miso for en vegetarisk/vegansk udgave af retten
Prep Time10 minutes
Cook Time1 hour 5 minutes
Udblødningstid12 hours
Total Time13 hours 20 minutes
Course: Frokost, Hovedret
Cuisine: Europæisk fusion
Keyword: Middag på et kvarter
Servings: 2

Equipment

  • Stegepande

Ingredients

  • 2 dl butter beans udblødte og kogte
  • 1 stk rødløg
  • 1 dl bladselleri hakket
  • 2 stk merguezpølser
  • 2 fed hvidløg
  • 1/4 dl løvstikke hakket
  • 1/4 dl persille hakket
  • 8 stk cherrytomater
  • 1 spsk olivenolie
  • salt
  • 4 knsp tørret chili/peperoncino

Instructions

  • Start med at udbløde bønnerne i vand natten over. Rigeligt vand.
  • Kog bønnerne med en dusk løvstikke i en time
  • Hak løg og selleri (jeg hakker altid hele bundet og gemmer det i fryseren til når man skal bruge det som her)
  • Sauter løg og selleri i olivenolie
  • Skær pølserne ud i 2 cm stykker og tilføj når løg og selleri er bløde
  • Hak hvidløg og krydderurter og skær tomater i halve
  • Når retten er stegt næsten færdig, tilføjes hvidløg og chili. Lad det simre med i et minut eller to
  • Sluk for komfuret og bland resten af ingredienserne i. Smag til med salt og peber

Notes

Merguez er den bedste pølse på markedet, men den kan selvfølgelig erstattes af alle mulige andre typer kød og grøntsager man har lyst