Go Back

Toscansk kylling

Andreas mors kylling
Prep Time10 mins
Cook Time1 hr 15 mins
Total Time1 hr 25 mins
Course: Hovedret
Cuisine: Italiensk
Keyword: Kylling
Servings: 4 personer

Equipment

  • 1 stor gryde

Ingredients

  • 1 stk kylling rimelig stor (1 kg eller mere) og en der har haft det godt
  • 1 pose frosne ærter kan erstattes med ca 5 dl guleærter (opblødte)
  • 5 fed hvidløg
  • 1 stk løg
  • 2 glas vand
  • ½-1 flaske rødvin kan erstattes af hvidvin. Det gør nok ikke noget at kokken snupper et enkelt glas
  • 1 bundt persille

Instructions

  • Kyllingen brunes gylden i olivenolie. Tag den op
  • Hak hvidløg og løg og sauter det. Herefter kommes kyllingen tilbage og vinen tilsættes og koges op
  • Ærter, vand og salt/peber tilsættes. Lad retten simrekoge i ca 1 time til kyllingen er gennemstegt og ærterne let mosede ud
  • Hak persille og smid halvdelen i et par minutter inden servering. Put resten på når kyllingen serveres
  • Spis med godt brød til. Nemt brød

Notes

Serveres i dybe tallerkener med brød til