Go Back

Lam i karry

Kødet kan skiftes ud med andet kød og/eller grøntsager
Prep Time15 minutes
Cook Time1 hour 30 minutes
Total Time1 hour 45 minutes
Course: Hovedret
Cuisine: indisk fusion
Keyword: Karry
Servings: 6 personer

Equipment

  • 1 stor gryde

Ingredients

  • 2 stk løg
  • 2 stk gulerødder
  • 1 stk persillerod
  • 1/4 stk knoldselleri
  • 12 stk figner
  • 1 dåse kokosmælk
  • 1 kg lammekød

Krydderier

  • 2 spsk mild karry
  • 4 stængler kanel erstat med 1 tsk stødt kanel
  • 5 kapsler kardemomme erstat med 1 tsk stødt kardemomme
  • 1 spsk garam masala
  • 1/2 liter grøntsagsfond

Instructions

  • Skær grøntsagerne i tern og svits dem i rigeligt olie. Tilsæt karry og rør det rundt på kraftig varme
  • Tilsæt figner, kanel og kardemomme og rør i et par minutter
  • Skær lammekød i tern og brun det på en pande ved siden af
  • Put kødet i karryen og tilsæt fond og kokosmælk
  • Tilsæt garam masala
  • Kog til kødet er mørt, ca. 1.5 timer

Notes

Man kan variere denne karry i det uendelige. Det vigtige er sammensætningen af karry, garam masala, kardemomme og kanel