Tomatsauce er en af grundelementerne i Middelhavskøkkenet og en sund og hurtig hverdagsret der kan bruges til både pasta, pizza og brød
Prep Time10 minutesmins
Cook Time15 minutesmins
Total Time25 minutesmins
Course: Hovedret
Cuisine: Italiensk
Keyword: Middag på en halv time
Servings: 4personer
Equipment
1 gryde
Ingredients
2stkgulerødderikke for store
2stkløgmellemstørrelse
5fedhvidløg
1stktomatpuré
1stkdåsetomat
2stkvandfyld dåsen med dåsetomat med vand to gange
1stkgrøntsagsbouillonterning
1dlrøde linser
2tsktimian
1knspkanelendelig ikke for meget da det hurtigt bliver for dominerende
4drystørrede chiliflager
2spskcreme fraiche 18%erstat evt med en lettere udgave eller soltørrede tomater
Instructions
Skær gulerødder, løg og hvidløg og hak dem groft og sauter det i rigeligt olie
Tilføj tomatpuré og vend det rundt
Tilføj dåsetomat og vand (fyld den tomme dåse to gange med vand)
Tilføj bouillonterning
Tilføj krydderier og linser og lad det koge i 15 minutter
Blend det hele hvis du har følsomme medspisende (mine børn går kolde ved mødet med løg og linser)
Tilsæt creme fraiche for en fed og glat konsistens. Smag til med salt
Notes
Tomatsaucen kan varieres i det uendelige. Fordobl chili og server med penne har du penne all'arabiata, tilføj frisk basilikum og du har en klassisk tomatsauce osv.