Go Back

Tomatsauce

Tomatsauce er en af grundelementerne i Middelhavskøkkenet og en sund og hurtig hverdagsret der kan bruges til både pasta, pizza og brød
Prep Time10 minutes
Cook Time15 minutes
Total Time25 minutes
Course: Hovedret
Cuisine: Italiensk
Keyword: Middag på en halv time
Servings: 4 personer

Equipment

  • 1 gryde

Ingredients

  • 2 stk gulerødder ikke for store
  • 2 stk løg mellemstørrelse
  • 5 fed hvidløg
  • 1 stk tomatpuré
  • 1 stk dåsetomat
  • 2 stk vand fyld dåsen med dåsetomat med vand to gange
  • 1 stk grøntsagsbouillonterning
  • 1 dl røde linser
  • 2 tsk timian
  • 1 knsp kanel endelig ikke for meget da det hurtigt bliver for dominerende
  • 4 drys tørrede chiliflager
  • 2 spsk creme fraiche 18% erstat evt med en lettere udgave eller soltørrede tomater

Instructions

  • Skær gulerødder, løg og hvidløg og hak dem groft og sauter det i rigeligt olie
  • Tilføj tomatpuré og vend det rundt
  • Tilføj dåsetomat og vand (fyld den tomme dåse to gange med vand)
  • Tilføj bouillonterning
  • Tilføj krydderier og linser og lad det koge i 15 minutter
  • Blend det hele hvis du har følsomme medspisende (mine børn går kolde ved mødet med løg og linser)
  • Tilsæt creme fraiche for en fed og glat konsistens. Smag til med salt

Notes

Tomatsaucen kan varieres i det uendelige. Fordobl chili og server med penne har du penne all'arabiata, tilføj frisk basilikum og du har en klassisk tomatsauce osv.