Go Back

Grateful dead black bean burger

Burger med plantebaseret fars, der er så god, at der ikke er tale om køderstatning, men burgerfyld i sin egen ret (og så har den et sejt navn, ikke)

Prep Time20 mins
Cook Time20 mins
Total Time40 mins
Course: Hovedret
Cuisine: Amerikansk
Keyword: Vegetarisk
Servings: 4 burgere

Equipment

  • Stegepande
  • Blender

Ingredients

Plantefars

  • ½ dl gulerødder det svarer ca til 1-½ gulerod
  • ½ dl majs fra dåse, frost eller friske
  • 1 stk rød peber
  • 1 stk løg mellemstørrelse
  • 6 fed hvidløg
  • ½ dl bladselleri
  • 1 stk rød chili
  • 200 gr tofu
  • 1 tsk cayennepeber
  • 1 tsk spidskommen
  • 1 stk lime (saften af)
  • ½ dl persille og løvstikke
  • 1 dåse sorte bønner (240 gr)
  • 2,4 dl rasp
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk sort peber

Burgerboller

  • 4 stk burgerboller

Tilbehør

  • Chilisauce
  • Sennep
  • Æble-fennikel salsa eller hvad man nu har lyst til....

Instructions

  • Skræl og hak alle grøntsager og sauter dem i olivenolie i 10 minutter på middel varme og sæt til side
  • Blend tofu i en blender. Tag op og sæt til side
  • Bland grøntsager og bønner med limesaft og krydderier
  • Blend grøntsagsblandingen. Del det eventuelt op og blend lidt ad gangen
  • Fordel massen i en stor skål og bland det godt sammen med rasp og tofu. Bland det med hænderne
  • Del massen i 4 lige store dele og form som bøffer
  • Steg dem på pande i lidt olie på middel varme. Lad være med at vende dem de første 5 minutter, så de når at få lidt stegeskorpe inden du vender dem
  • Byg din burger op

Notes

Jeg lavede burgerne med en surdejsbolle med ketchup, sennep, spidskål og en salsa af æble/fennikel/fersken/rødløg