Go Back
Print
Recipe Image
Notes
Smaller
Normal
Larger
Print Recipe
Grateful dead black bean burger
Burger med plantebaseret fars, der er så god, at der ikke er tale om køderstatning, men burgerfyld i sin egen ret (og så har den et sejt navn, ikke)
Prep Time
20
mins
Cook Time
20
mins
Total Time
40
mins
Course:
Hovedret
Cuisine:
Amerikansk
Keyword:
Vegetarisk
Servings:
4
burgere
Equipment
Stegepande
Blender
Ingredients
Plantefars
½
dl
gulerødder
det svarer ca til 1-½ gulerod
½
dl
majs
fra dåse, frost eller friske
1
stk
rød peber
1
stk
løg
mellemstørrelse
6
fed
hvidløg
½
dl
bladselleri
1
stk
rød chili
200
gr
tofu
1
tsk
cayennepeber
1
tsk
spidskommen
1
stk
lime (saften af)
½
dl
persille og løvstikke
1
dåse
sorte bønner
(240 gr)
2,4
dl
rasp
1
tsk
salt
1
tsk
sort peber
Burgerboller
4
stk
burgerboller
Tilbehør
Chilisauce
Sennep
Æble-fennikel salsa
eller hvad man nu har lyst til....
Instructions
Skræl og hak alle grøntsager og sauter dem i olivenolie i 10 minutter på middel varme og sæt til side
Blend tofu i en blender. Tag op og sæt til side
Bland grøntsager og bønner med limesaft og krydderier
Blend grøntsagsblandingen. Del det eventuelt op og blend lidt ad gangen
Fordel massen i en stor skål og bland det godt sammen med rasp og tofu. Bland det med hænderne
Del massen i 4 lige store dele og form som bøffer
Steg dem på pande i lidt olie på middel varme. Lad være med at vende dem de første 5 minutter, så de når at få lidt stegeskorpe inden du vender dem
Byg din burger op
Notes
Jeg lavede burgerne med en surdejsbolle med ketchup, sennep, spidskål og en salsa af æble/fennikel/fersken/rødløg