Go Back
Print
Recipe Image
Notes
Smaller
Normal
Larger
Print Recipe
Svenske kødboller
aka svenske kötbullar
Prep Time
15
minutes
mins
Cook Time
15
minutes
mins
Total Time
30
minutes
mins
Course:
Hovedret
Cuisine:
Svensk
Keyword:
Middag på en halv time
Servings:
4
personer
Equipment
Blender
Ingredients
500
gr
hakket oksekød
2
tsk
allehånde
hakket
2
små
løg
1
klat
kartoffelmos
kan erstattes af lidt mælk eller creme fraiche
1
spsk
mel
1
stk
æg
1
tsk
salt
20
drej
med peberkværnen
Instructions
Skræl løg og blend dem med en stavblender
Bland løg, oksekød, æg, kartoffelmos/mælk, mel og krydderier
Bland det hele godt med en ske til konsistensen er fast men blød
Form farsen til kugler ca 2-3 cm. Brug hænderne og en ske
Steg de svenske kødboller i smør på pande i ca 10-15 minutter til de har en pæn, brun farve
Notes
Serveres oftest med brun sovs, kartoffelmos, tyttebær og syltede agurker