Go Back

Svenske kødboller

aka svenske kötbullar
Prep Time15 minutes
Cook Time15 minutes
Total Time30 minutes
Course: Hovedret
Cuisine: Svensk
Keyword: Middag på en halv time
Servings: 4 personer

Equipment

  • Blender

Ingredients

  • 500 gr hakket oksekød
  • 2 tsk allehånde hakket
  • 2 små løg
  • 1 klat kartoffelmos kan erstattes af lidt mælk eller creme fraiche
  • 1 spsk mel
  • 1 stk æg
  • 1 tsk salt
  • 20 drej med peberkværnen

Instructions

  • Skræl løg og blend dem med en stavblender
  • Bland løg, oksekød, æg, kartoffelmos/mælk, mel og krydderier
  • Bland det hele godt med en ske til konsistensen er fast men blød
  • Form farsen til kugler ca 2-3 cm. Brug hænderne og en ske
  • Steg de svenske kødboller i smør på pande i ca 10-15 minutter til de har en pæn, brun farve

Notes

Serveres oftest med brun sovs, kartoffelmos, tyttebær og syltede agurker