Kimchi er en slags koreansk surkål. Principperne er det samme som for europæisk surkål - man salter grøntsager og sikrer dermed, at de smager bedre og holder sig længere
Prep Time10 minutesmins
Cook Time5 minutesmins
Total Time10 minutesmins
Course: Salat
Cuisine: Asiatisk
Keyword: Fermentering
Servings: 3glas
Equipment
3 patentglas a 0,5 liter (eller et stort et). Et stort fad eller skål. Gummihandsker
Ingredients
1stkkinakål
2-3stkgulerøddermellemstørrelse
2fedhvidløg
2-3cmingefær
1stkchili
1,5spsksalt
Instructions
Kinakål vaskes og snittes fint
Skræl gulerødder og riv dem
Skræl og hak ingefær og hvidløg fint
Hak chili fint
Hæld kinekålen og salt sammen i en stor skål. Begynd at masser massen. Giv den gas i ca 5 minutter. Væsken begynder hurtigt at trække sig ud af kålen
Husk at tage handsker på, hvis du ikke allerede har det. Tilføj resten af ingredienserne og masser videre et par minutter. Massen er skal være godt vædet.
Hæld på steriliserede glas (altså glas du har overhældt med kogende vand). Mængden passer til tre glas på 0,5 liter. Lad de øverste 3 cm være fri og dæk med en steril underkop eller andet, så du sikrer at kålen hele tiden er dækket af væsken.
Lad kimchien stå i 5-7 dage i stuetemperatur, men i skygge. Let låget hver dag. Vær opmærksom på, at det kommer til at lugte af kål og hvidløg! Men smag på det, og du vil se, at det smager bedre end det lugter.
Notes
Kimchi indeholder traditionelt også fiskesauce og eventuelt kinaradise. Jeg har udeladt det, da det er nok med kombinationen af hvidløg, chili og ingefær