Go Back

Chili bean suppe

Chili bean suppe er plantebaseret men fuld at umami smag og varme
Prep Time10 minutes
Cook Time15 minutes
Total Time25 minutes
Course: Hovedret
Cuisine: Dansk fusion
Keyword: Klimavenligt, Plantebaseret, Suppe
Servings: 4 personer

Ingredients

  • 1,5 stk frisk chili rød
  • 4 fed hvidløg
  • 1 dl hakket bladselleri
  • 1 dåse tomat
  • 2 dåser vand (fyld den tomme dåse fra tomaterne)
  • 3 stk gulerødder
  • 1 tsk miso
  • 1 stk grøntsagsbouillonterning
  • 1 stk bouquet garni persille, laurbær, timian
  • 3 tsk salt
  • 2 dl hvide bønner udblødte og forkogte (eller fra dåse)

Instructions

  • Hak chili og hvidløg fint
  • Skræl gulerødder og skær i rustikke skiver
  • Skræl bladselleri og hak fint (eller gør som jeg: hak det hele når du køber bladselleri, og frys det ned, så man bare kan hive passende portion frem)
  • Sauter chili, hvidløg, selleri og gulerødder i olie
  • Tilsæt tomat efter et minut eller to
  • Tilsæt vand (fyld den tomme dåse to gange)
  • Tilsæt miso og rør lidt rundt
  • Tilsæt bouillonterning
  • Tilsæt bouquet garni
  • Lad det simre (mellem/lav varme) i 15 minutter
  • Tilføj bønner. Enten fra dåse, eller gør som jeg: udblød og kog en stor portion, som du fryser ned. Herefter kan de tages frem som det passer
  • Smag til med salt

Notes

Det er en god idé at have forberedt både bladselleri og hvide bønner på forhånd. Det gør tilberedningen hurtigere og meget nemmere. Spis suppen med surkål eller brød til.