Tikka masala
Tikka masala kan laves på kyllingestykker med ben, og på kyllingestykker uden. De fleste opskrifter henviser til at man marinerer natten over. Det kan altså også gøres på ca 5 minutter, hvis man først sent kommer i tanke om, hvad menuen står på. Den eneste forskel er, at marinaden mørner kødet, og derfor er det godt at give det god tid at trække
Prep Time15 minutes mins
Cook Time1 hour hr
Total Time1 hour hr 15 minutes mins
Course: Hovedret
Cuisine: indisk fusion
Keyword: Kokosmælk, Kylling
Servings: 4 personer
Marinade
- 3 fed hvidløg
- 2 tsk tandoorikrydderi
- 1 tsk paprika
- ½ stk citron saften fra
- 1 dl yoghurt
Tikka masala
- 8 stk kyllingelår
- 3 stk løg
- 1 stk broccoli
- 3 fed hvidløg
- 1 stk chili grøn
- 2 dl kyllingebouillon
- 1 stk dåsetomat
- 1 stk kokosmælk
Krydderier
- ½ tsk spidskommen
- ½ tsk gurkemeje
- ½ tsk kardemomme
- ½ tsk ingefær
- ½ tsk muskatnød
- ½ tsk paprika
- ½ tsk stødt koriander
Bland ingredienser til marinaden, og læg kyllingestykkerne i, så længe som muligt og gerne natten over
Skær løg, chili og hvidløg i tern og sauter dem i smør eller neutral olie
Tag løg og hvidløg op, og sauter kyllingestykkerne til de bliver lysebrune. Dryp dem for marinade forinden, men gem marinaden til senere
Blend løg med lidt bouillon og tilsæt til kyllingen
Tilsæt det øvrige - krydderier, tomat og kokosmælk
Skær broccoli i mundrette bidder og tilsæt (hvis du vil have mere bid i den, så vent til ca 10 minutter før servering)
Lad det hele småsimre i 45 minutter