Gomadressing er en sød-salt dressing, som er velegnet til dip til grøntsager eller dressing på rå fisk
Prep Time1min
Cook Time5mins
Total Time6mins
Course: Dressing
Cuisine: japansk
Keyword: Dip, Dressing, Vegansk
Servings: 3dl
Equipment
Blender
Ingredients
2dlsesamfrø
4spsksoja
1fedhvidløgoverhældt med kogt vand forinden
2knspchili
2tsksukker
1stkcitron - saft fra
½dlolievindruekerne eller olivenolie
1dl vandjuster med mere hvis nødvendigt
1knspsalt
Instructions
Kog vand i elkedel og hæld det over det afskallede fed hvidløg. Lad det ligge et minut eller to. Det tager den skarpe smag af hvidløget og man undgår hvidløgsånde
Blend de øvrige ingredienser i fem minutter. Massen skal være flydende nok til, at det kan rotere godt i blenderen, så sesamfrøene bliver helt mosede
Juster med mere vand, hvis mere flydende konsistens ønskes (til dressing)
Notes
Som dressing fungerer goma godt sammen med kål og rå fisk. Som dip er den god til stave af gulerødder, kinesisk radise og bladselleri.