Go Back

Goma

Gomadressing er en sød-salt dressing, som er velegnet til dip til grøntsager eller dressing på rå fisk
Prep Time1 min
Cook Time5 mins
Total Time6 mins
Course: Dressing
Cuisine: japansk
Keyword: Dip, Dressing, Vegansk
Servings: 3 dl

Equipment

  • Blender

Ingredients

  • 2 dl sesamfrø
  • 4 spsk soja
  • 1 fed hvidløg overhældt med kogt vand forinden
  • 2 knsp chili
  • 2 tsk sukker
  • 1 stk citron - saft fra
  • ½ dl olie vindruekerne eller olivenolie
  • 1 dl vand juster med mere hvis nødvendigt
  • 1 knsp salt

Instructions

  • Kog vand i elkedel og hæld det over det afskallede fed hvidløg. Lad det ligge et minut eller to. Det tager den skarpe smag af hvidløget og man undgår hvidløgsånde
  • Blend de øvrige ingredienser i fem minutter. Massen skal være flydende nok til, at det kan rotere godt i blenderen, så sesamfrøene bliver helt mosede
  • Juster med mere vand, hvis mere flydende konsistens ønskes (til dressing)

Notes

Som dressing fungerer goma godt sammen med kål og rå fisk. Som dip er den god til stave af gulerødder, kinesisk radise og bladselleri.