Plukfisk kan laves af andre rester i en vegetarisk version, f.eks ris og hvide bønner
Prep Time15 minutesmins
Cook Time20 minutesmins
Total Time35 minutesmins
Course: Hovedret
Cuisine: Dansk
Keyword: Old school cool
Servings: 2Personer
Equipment
Gryde
Ovn
Ingredients
2dlkogt torskeller anden type rester af fisk
1spsksmør
2dlvand
1tsksennep
2dlraspeller rester af franskbrød
½dlpurløg til at drysse medeller anden krydderurt
1spskhvedemel
Instructions
Lav en opbagt sovs. Smelt smør og pisk mel i
Tilføj vand når melet er suget op i smørret. Pisk kraftigt til det koger og tykner. Hvis sovsen bliver for tyk, da tilføj lidt ekstra vand.
Krydr med salt, peber og sennep.
Bland den "plukkede" torst (pulled torsk) i sovsen
Læg det hele i et ildfast fad. Drys med rasp/brød
Bag det i 15-20 min. Drys med purløg, persille eller dild
Notes
Man kan lave en alternativ version med 1dl ris, 1 dl hvidebønner i stedet. Man kan skifte sennep ud med miso og tilføje hvidløg og ingefær i brødraspen. Derudover kan man tilføje lidt chili.