Go Back

Plukfisk

Plukfisk kan laves af andre rester i en vegetarisk version, f.eks ris og hvide bønner
Prep Time15 minutes
Cook Time20 minutes
Total Time35 minutes
Course: Hovedret
Cuisine: Dansk
Keyword: Old school cool
Servings: 2 Personer

Equipment

  • Gryde
  • Ovn

Ingredients

  • 2 dl kogt torsk eller anden type rester af fisk
  • 1 spsk smør
  • 2 dl vand
  • 1 tsk sennep
  • 2 dl rasp eller rester af franskbrød
  • ½ dl purløg til at drysse med eller anden krydderurt
  • 1 spsk hvedemel

Instructions

  • Lav en opbagt sovs. Smelt smør og pisk mel i
  • Tilføj vand når melet er suget op i smørret. Pisk kraftigt til det koger og tykner. Hvis sovsen bliver for tyk, da tilføj lidt ekstra vand.
  • Krydr med salt, peber og sennep.
  • Bland den "plukkede" torst (pulled torsk) i sovsen
  • Læg det hele i et ildfast fad. Drys med rasp/brød
  • Bag det i 15-20 min. Drys med purløg, persille eller dild

Notes

Man kan lave en alternativ version med 1dl ris, 1 dl hvidebønner i stedet. Man kan skifte sennep ud med miso og tilføje hvidløg og ingefær i brødraspen. Derudover kan man tilføje lidt chili.