Her er den nemmeste opskrift på en lille dessert, som man kan style med sæsonens frugt
Prep Time10mins
Hviletid6hrs
Total Time6hrs10mins
Course: Dessert
Cuisine: Amerikansk
Keyword: Dessert i glas, No bake
Servings: 5portioner
Equipment
Elpisker
Ingredients
1/4lpiskefløde
1stkPhiladelphia smørreostDen klassiske. Det må IKKE være light
1tskvaniljesukker
1spsksukker
smagsgiver: 4 spsk hyldeblomstsirup eller 2 spsk citronsaft + 1 tsk skal eller blot 1 ekstra tsk vanilje
100grdigestiveseller beregn ca 2 stk per portion
Instructions
Tag smørreost ud af køleskabet i god tid. Rygtet siger, at det skal være nogenlunde stuetemperatur
Tag digestives i en frysepose. Knus dem så fint som der ønskes. Jeg kan godt lide at der er lidt bid tilbage og at det ikke er for smulret
Hvis du ønsker en samlet kiksebund, så bland 50 gr smeltet smør i, så det hænger mere sammen. Jeg synes ikke der er behov for det, når kagen kommer i glas
Pisk sukker i smørreost i den ene skål. Pisk i 3 minutter så du er sikker på, at der ikke er klumper tilbage
Tilføj dernæst vanilje og evt anden smagsgiver
Pisk piskefløden til flødeskum. Det skal være en relativ stiv flødeskum, som kan vendes på hovedet uden at den løber ud (pas på den ikke bliver til smør!)
Fold forsigtigt flødeskummet i ostemassen og bland det grundigt
Fordel kikskrummerne i 4-6 pæne glas
Her kan man godt komme til at putte en spsk likør over kiksebunden, hvis desserten er til voksne
Put ostemassen i en frysepose, og klip spidsen af
Fordel ostemassen i glassene, så jævnt som muligt. Glat efter med en ske, så overfladen bliver jævn og pæn
Put glassene på køl i minimum 6 timer - eller natten over
Lige inden servering skæres jordbær eller anden topping ud og fordeles over glassene
Notes
Denne cheesecake kan selvfølgelig laves året rundt, men den er optimal i den danske hyldebær- og jordbærsæson (læs: juni!)