Go Back

No bake cheesecake

Her er den nemmeste opskrift på en lille dessert, som man kan style med sæsonens frugt
Prep Time10 mins
Hviletid6 hrs
Total Time6 hrs 10 mins
Course: Dessert
Cuisine: Amerikansk
Keyword: Dessert i glas, No bake
Servings: 5 portioner

Equipment

  • Elpisker

Ingredients

  • 1/4 l piskefløde
  • 1 stk Philadelphia smørreost Den klassiske. Det må IKKE være light
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 spsk sukker
  • smagsgiver: 4 spsk hyldeblomstsirup eller 2 spsk citronsaft + 1 tsk skal eller blot 1 ekstra tsk vanilje
  • 100 gr digestives eller beregn ca 2 stk per portion

Instructions

  • Tag smørreost ud af køleskabet i god tid. Rygtet siger, at det skal være nogenlunde stuetemperatur
  • Tag digestives i en frysepose. Knus dem så fint som der ønskes. Jeg kan godt lide at der er lidt bid tilbage og at det ikke er for smulret
  • Hvis du ønsker en samlet kiksebund, så bland 50 gr smeltet smør i, så det hænger mere sammen. Jeg synes ikke der er behov for det, når kagen kommer i glas
  • Pisk sukker i smørreost i den ene skål. Pisk i 3 minutter så du er sikker på, at der ikke er klumper tilbage
  • Tilføj dernæst vanilje og evt anden smagsgiver
  • Pisk piskefløden til flødeskum. Det skal være en relativ stiv flødeskum, som kan vendes på hovedet uden at den løber ud (pas på den ikke bliver til smør!)
  • Fold forsigtigt flødeskummet i ostemassen og bland det grundigt
  • Fordel kikskrummerne i 4-6 pæne glas
  • Her kan man godt komme til at putte en spsk likør over kiksebunden, hvis desserten er til voksne
  • Put ostemassen i en frysepose, og klip spidsen af
  • Fordel ostemassen i glassene, så jævnt som muligt. Glat efter med en ske, så overfladen bliver jævn og pæn
  • Put glassene på køl i minimum 6 timer - eller natten over
  • Lige inden servering skæres jordbær eller anden topping ud og fordeles over glassene

Notes

Denne cheesecake kan selvfølgelig laves året rundt, men den er optimal i den danske hyldebær- og jordbærsæson (læs: juni!)