No bake cheesecake med hyldeblomst og jordbær

Desserter i glas er perfekte. De er afmålte, så synden er begrænset og ingen går amok i overspisning. Man kan tage dem med på picnic, eller ud i haven. Og det er bare hyggeligt at spise af et fint, lille glas. Cheesecake har en perfekt balance mellem det søde og det syrlige, og med jordbær på toppen bliver den ekstra smuk og frisk. Med cheesecake i glas undgår man også, at bunden skal være fed og sammenhængende. Det gør det ekstra nemt at lave desserten, og det gør den mindre fed. Nogle opskrifter angiver, at der skal smør i kiksebunden, også i en dessert i glas. Det er der virkelig ingen grund til, det er spild af kalorier. Digestivekiks er ret fede i forvejen, så med mindre man ønsker en bund, der hænger sammen, er der ingen grund til at hælde yderligere smør i. Og så er det jo også bare ekstra nemt, at man bare skal smuldre kiksene uden at gøre andet ved dem.

Mængden af hyldeblomstsirup er ikke så stor, og det giver kun lige antydningen af hyldeblomst. Så hvis du er ude efter en mere dominerende hyldeblomstsmag, så skal mængden nok fordobles.

Opskriften her passer især til juni måned. Hyldeblomsterne er i sæson fra starten af juni, og hvis man er sådan en type, der laver hyldeblomstsaft, bugner lageret af hyldeblomstsirup. I midten af juni begynder jordbærrene at blive modne, og så gælder det ellers om at spise løs. På andre tider af året kan man erstatte hyldeblomst med ekstra vanilje eller f.eks citron (1 tsk citronskal og 1 spsk saft). Man kan også give cheesecakefyldet 1 spsk creme fraiche for lidt ekstra syrlighed (men helt ærligt, så gider jeg kun gøre det, hvis jeg alligevel har en åben creme fraiche). Og når jordbærsæsonen er slut, kan man jo bruge, hvad der ellers er i sæson senere på sommeren – hindbær, brombær, ribs.

No bake cheesecake

Her er den nemmeste opskrift på en lille dessert, som man kan style med sæsonens frugt
Prep Time10 mins
Hviletid6 hrs
Total Time6 hrs 10 mins
Course: Dessert
Cuisine: Amerikansk
Keyword: Dessert i glas, No bake
Servings: 5 portioner

Equipment

  • Elpisker

Ingredients

  • 1/4 l piskefløde
  • 1 stk Philadelphia smørreost Den klassiske. Det må IKKE være light
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 spsk sukker
  • smagsgiver: 4 spsk hyldeblomstsirup eller 2 spsk citronsaft + 1 tsk skal eller blot 1 ekstra tsk vanilje
  • 100 gr digestives eller beregn ca 2 stk per portion

Instructions

  • Tag smørreost ud af køleskabet i god tid. Rygtet siger, at det skal være nogenlunde stuetemperatur
  • Tag digestives i en frysepose. Knus dem så fint som der ønskes. Jeg kan godt lide at der er lidt bid tilbage og at det ikke er for smulret
  • Hvis du ønsker en samlet kiksebund, så bland 50 gr smeltet smør i, så det hænger mere sammen. Jeg synes ikke der er behov for det, når kagen kommer i glas
  • Pisk sukker i smørreost i den ene skål. Pisk i 3 minutter så du er sikker på, at der ikke er klumper tilbage
  • Tilføj dernæst vanilje og evt anden smagsgiver
  • Pisk piskefløden til flødeskum. Det skal være en relativ stiv flødeskum, som kan vendes på hovedet uden at den løber ud (pas på den ikke bliver til smør!)
  • Fold forsigtigt flødeskummet i ostemassen og bland det grundigt
  • Fordel kikskrummerne i 4-6 pæne glas
  • Her kan man godt komme til at putte en spsk likør over kiksebunden, hvis desserten er til voksne
  • Put ostemassen i en frysepose, og klip spidsen af
  • Fordel ostemassen i glassene, så jævnt som muligt. Glat efter med en ske, så overfladen bliver jævn og pæn
  • Put glassene på køl i minimum 6 timer – eller natten over
  • Lige inden servering skæres jordbær eller anden topping ud og fordeles over glassene

Notes

Denne cheesecake kan selvfølgelig laves året rundt, men den er optimal i den danske hyldebær- og jordbærsæson (læs: juni!)

Skarp konkurrence fra

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.