Opskrift på limoncello

Limoncello er duften af Ischia og afslutningen på en god forårsfrokost. Det er nemt at lave sin egen hjemmelavede limoncello. Det kræver bare en stor beholder og en masse tålmodighed.

Ingredienser til limoncello

  • 1 flaske vodka 75 cl
  • 6 økologiske citroner (5 hvis de er store)
  • 400 gr sukker
  • 7,5 dl vand
Det er nemt at lave sin egen hjemmelavede limoncello

Sådan laver du limoncello

Det kræver lidt tålmodighed og forberedelse at lave limoncello, men ellers er det ret ukompliceret at lave. Find en stor beholder som kan holde tæt. Det kan fx være en 2 liters sodavandsflaske eller en glasbeholder af en art hvis du er tjekket. Hæld vodkaen i beholderen sammen med skrællerne fra alle citronerne (skræl med en kartoffelskræller, man skal ikke bruge det hvide). Sæt låg på og vend det et par gange. Lad det trække i minimum 30 timer. Det er vigtigt at din beholder holder tæt ellers fordamper alkoholen.

Lav dernæst sirup af vand og sukker. Opvarm vand og sukker og lad det køle ned. Når det er stuetemperatur kan du blande i din citronskræl-og vodkablanding. Sæt låg på og vend den et par gange. Lad det stå i et døgn. Filtrer derefter blandingen igennem et tefilter eller en si. Server den iskold.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.