Butter beans i tomat

Dette er ikke scoremad, men god gedign bondemad som den er blevet serveret i Syditalien gennem generationer.

Ingredienser til butter beans i tomat (4 personer)

  • 1 løg
  • 1 skalotteløg
  • 1 dl bacon
  • Olivenolie
  • 5 dl tomatsovs eller 2 dåser tomater og 1 dåsde tomatpuré
  • 5 fed hvidløg
  • 5 dl kogte butter beans

Sådan laver du butter beans i tomat

Butterbeans lægges i blød aftenen inden og koges i ca 1 time. Jeg plejer at håndtere en stor portion ad gangen – i blødsætning og kogning – og derefter gemmer jeg dem i portioner i fryseren. Så er de til at tage frem uden bøvl. Når den del er klaret, så steges bacon først og tages fra. Herefter løg, skalotteløg. Butter beans, tomat og bacon tilføjes og koges sammen i en ½ times tid. Smages til med salt og peber. Man kan tilføje lidt tørrede chiliflager for lidt bid. Serveres med frisk basilikum og parmesan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.