Dette er ikke scoremad, men god gedign bondemad som den er blevet serveret i Syditalien gennem generationer.
Ingredienser til butter beans i tomat (4 personer)
- 1 løg
- 1 skalotteløg
- 1 dl bacon
- Olivenolie
- 5 dl tomatsovs eller 2 dåser tomater og 1 dåsde tomatpuré
- 5 fed hvidløg
- 5 dl kogte butter beans
Sådan laver du butter beans i tomat
Butterbeans lægges i blød aftenen inden og koges i ca 1 time. Jeg plejer at håndtere en stor portion ad gangen – i blødsætning og kogning – og derefter gemmer jeg dem i portioner i fryseren. Så er de til at tage frem uden bøvl. Når den del er klaret, så steges bacon først og tages fra. Herefter løg, skalotteløg. Butter beans, tomat og bacon tilføjes og koges sammen i en ½ times tid. Smages til med salt og peber. Man kan tilføje lidt tørrede chiliflager for lidt bid. Serveres med frisk basilikum og parmesan.