Kålrabi

Kålrabi er en dårligere og grimmere udgave af kartoflen. Den ligner en roe og smager som hvidkål. Den har samme fasthed som en kartoffel, men er mere vandet i konsistensen. Hvis jeg skulle vælge, ville jeg til hver en tid vælge kartofler. Kålrabi indeholder mere fibre, færre kulhydrater og mindre energi generelt end kartoflen og kan derfor anses for at være et lille smule sundere alternativ til kartoflen (om end mindre velsmagende og generelt mindre tilfredsstillende).

Kålrabi er en af de gamle grøntsager, som man spiste før kartoflen kom hertil. Den blev af gode grunde totalt udkonkurreret og nu spiser man den kun, hvis man abonnerer på Aarstidernes dogmekasse.

Det bliver ofte fremhævet, at man kan ovnstege kålrabi som en slags kålrabi-pommes frites. Det kan man godt, hvis man er OK med en dårligere udgave af ovnkartoflen, mere vandet og med en let kålsmag. Hvorfor ikke bare ovnstege nogle kartofler så?

Hvis man er optaget af sundhed, eller gerne vil tabe sig, er kålrabi måske et meget godt alternativ til kartofler. Fordi de smager mindre godt, vil man automatisk spise mindre. Man kan gøre næsten det samme med kålrabi, som man kan med kartofler: ovnstege og mose. Kålrabi indeholder mere fibre, færre kulhydrater og mindre energi generelt end kartoflen.

Kålrabi 100 grKartoffel 100 gr
Fibre2,9 gr1,4 gr
Energi141 KJ342 KJ
VitaminerA, B1, B3, B5, B6, B8, B9 og CA, E, K, B1, B3, B5, B6, B8, B9, C
Protein1 gr
Fedt0,1 gr0,3 gr
Kulhydrater8,6 gr16,9 gr

Opskrifter med kålrabi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.