Opskrift på fougasse – brød med valnødder og blåskimmelost

Fougasse - brød med valnødder og blåskimmelost

Her kommer der en opskrift på fougasse

Ingredienser til opskrift på fougasse – brød med valnødder og blåskimmelost

  • 20 gr gær
  • 2 tsk salt
  • 450 gr hvedemel
  • 2 1/4 dl vand
  • 1 spsk olivenolie
  • 100 gr valnødder
  • 1 blåskimmelost

Sådan laver du fougasse – brød med valnødder og blåskimmelost

Man laver en almindelig dej med olivenolie i: 20 gr gær, 2 tsk salt, 450 gr hvedemel, 2 1/4 dl. vand, 1 spk. olivenolie. Man kan sikkert lave den på alle mulige måder – med mindre eller mere olie i, med mindre gær, koldhævet etc. Dejen i sig selv er ikke noget særligt, men det er fyldet.

Efter den har hævet en times tid, skæres den over i 2. Man flader klumpen ud til en ca. 1 cm tynd rektangel. Den bliver ca. 25 x 15 cm. Jeg har oplevet at jo tyndere den er, des bedre. Derefter drysses der med valnødder og blåskimmelost. Man kan jo variere mængden efter hvor vild man er med disse ingredienser. Jeg kan bedst lide valnødder, så dem var jeg meget rundhåndet med, og nok lidt mere tilbageholden med osten. Derefter lukkes dejpladen over sig selv, og man trækker lidt i enderne og skærer ridser hele vejen ned i bredden, så der kommer huller hele vejen igennem dejen (den skal ligne en rebstige i følge opskriften). Det vigtige, tror jeg, er, at der kommer hul igennem dejen, så osten får lov at boble ud, når den bages.

Fougasse – brød med valnødder og blåskimmelost

Derefter hæver den igen en times tid, pensles med olie og drysses med salt. Bages v. ca. 200 gr i ca. 20 min.

Brødet er bedst lige efter bagning, men det kan sagtens fryses ned til senere. Det skal helst varmes i en ovn, hvis det har været frosset ned. Dette skyldes, at dejen indeholder olie, og den bliver derfor nemt tør.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.