Opskrift på nemt brød

Det er stjernenemt at bage brød. Det er virkelig ikke rocket science at bage brød, selvom de professionelle gerne vil få det til at virke kompliceret så de kan sælge bagekurser og kogebøger. Det er nemt at bage brød! Kan man bage brød kl 17 som skal spises til aftensmad? Jeg testede det, og svaret er: ja det kan man godt.

Ingredienser til nemt brød

  • 1 pakke gær
  • 500 ml vand
  • 1 tsk salt
  • 2 dl rugmel (kan erstattes med anden mel eller havregryn)
  • 6 dl hvedemel
Nemt brød

Sådan laver man nemt brød

Rør gæren ud med vand. Tilføj salt og rør. Tilføj alt mel og rør i 1 minut. Konsistensen skal være klistret som tyk risengrød. Lad den hæve 1 time. Dæk dejen med et rent viskestykke som er gennemvædet med koldt vand. Når dejen har hævet laver du to brød enten på bagepapir eller i form. Til disse brød brugte jeg forme fordi jeg var løbet tør for bagepapir.

Smør formene godt med smør og fordel dejen. Lad dem hæve i 30 minutter. Pensl dem med yoghurt og drys med græskarkerner eller hvedemel. Bag på 250 gr i 10 min. og derefter 20 minutter på 225. Hvis brødet ser ud til at få for meget farve, så skru ned på 200. Alle ovne bager forskelligt, men uanset skal brød have overraskende lang tid og høj temperatur.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.