Go Back

Nem pasta med friske tomater

Go-to pastaret når lysten kommer over en
Prep Time5 minutes
Cook Time10 minutes
Total Time15 minutes
Course: Aftensmad, Hovedret
Cuisine: Italiensk
Keyword: Pasta, Tomat
Servings: 2 portioner

Ingredients

  • 2 spsk refogado alternativt 1 fed hvidløg og 1 lille løg
  • 1 stk frisk chili grøn eller rød
  • 4 stk tomater
  • 1 tsk citronskal
  • 2 håndfulde friske krydderurter basilikum eller bredbladet persille
  • Pasta til to personer
  • Parmesanost i blok
  • 1 knsp salt

Instructions

  • Kog pasta al dente
  • Hak chili (og løg/hvidløg, hvis du ikke har lavet refogado)
  • Varm en smule olivenolie op på en pande
  • Sauter refogado/hakket løg og hvidløg på panden
  • Tilføj hakket chili og lad det stege lidt videre et minut
  • Tilsæt citronskal og skru ned på lavt blus
  • Imens hakkes tomaterne i tern og tilsættes derefter
  • Skær krydderurter ud i stykker
  • Smag til med lidt salt
  • Vend pastaen på panden og bland de friske krydderurter i
  • Server med et bjerg af parmesan

Notes

Pasta skal blandes med saucen inden servering (ikke hver for sig) og parmesanen skal rives og placeres i en skål, man selv kan tage fra.