Hurtig pasta med frisk tomat

Der er få madvarer, som jeg kan crave som pasta. Nogle gange har man bare lyst til pasta og så er den ikke længere. En ret, jeg vender tilbage til igen og igen, er denne nemme og lynhurtige pasta med friske tomater. Den er især god med solmodne tomater, men selv med de vandede spanske vintertomater, går det an. Retten kræver ingen forberedelse og den kan laves med hvad, man normalt kan have liggende i sit forråd. Det er måske derfor, jeg tyer til denne pastaret, når lysten til pasta melder sig spontant.

Jeg prøver altid at have frisk chili og citron i køleskabet (ellers er der jo tørrede chiliflager). Parmesan i køleskabet er et must (jeg køber næsten altid en blok parmesan på mit bi-månedelige indkøb hos Nemlig.com). Olivenolie og min nyeste go-to ingrediens refogado (portugisisk for blendet hvidløg, løg og olivenolie) er også altid i mit forråd. Jeg prøver også altid at have enten bredbladet persille eller basilikum som friske krydderurter. Bredbladet persille (i afklippet form) kan holde sig i over en uge i køleskabet og kan peppe de fleste retter op. Basilikum kommer i små potter, og kan holde sig til det er spist, hvis man husker at vande det.

Jeg kan bedst lide retten med fettucine. Fettucine er en lidt fladere afart af spaghetti. Den er ikke så bred som tagliatelle (båndpasta) men heller ikke helt rund som spaghetti.

Nem pasta med friske tomater

Go-to pastaret når lysten kommer over en
Prep Time5 mins
Cook Time10 mins
Total Time15 mins
Course: Aftensmad, Hovedret
Cuisine: Italiensk
Keyword: Pasta, Tomat
Servings: 2 portioner

Ingredients

  • 2 spsk refogado alternativt 1 fed hvidløg og 1 lille løg
  • 1 stk frisk chili grøn eller rød
  • 4 stk tomater
  • 1 tsk citronskal
  • 2 håndfulde friske krydderurter basilikum eller bredbladet persille
  • Pasta til to personer
  • Parmesanost i blok
  • 1 knsp salt

Instructions

  • Kog pasta al dente
  • Hak chili (og løg/hvidløg, hvis du ikke har lavet refogado)
  • Varm en smule olivenolie op på en pande
  • Sauter refogado/hakket løg og hvidløg på panden
  • Tilføj hakket chili og lad det stege lidt videre et minut
  • Tilsæt citronskal og skru ned på lavt blus
  • Imens hakkes tomaterne i tern og tilsættes derefter
  • Skær krydderurter ud i stykker
  • Smag til med lidt salt
  • Vend pastaen på panden og bland de friske krydderurter i
  • Server med et bjerg af parmesan

Notes

Pasta skal blandes med saucen inden servering (ikke hver for sig) og parmesanen skal rives og placeres i en skål, man selv kan tage fra. 

Relevante opskrifter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.