Go Back

Saltimbocca

Kalvefilet med salvie og parmaskinke - en italiensk klassiker
Prep Time1 min
Cook Time5 mins
Total Time6 mins
Course: Aftensmad
Cuisine: Italiensk
Keyword: Kalvefilet
Servings: 2 portioner

Equipment

  • tandstikker af træ eller kødnåle

Ingredients

Til kødet

  • 2 stk kalvefilet
  • 4 stk salvieblade
  • 2 stk skiver parmaskinke

Til saucen

  • 1 spsk smør
  • 1 dl Marsalavin eller sherry, hvidvin eller rødvin

Instructions

  • Halver hver kalvefilet og bank dem flade (ca 1 cm tykke)
  • Fastgør en halv skive parmaskinke på hver halve filet med et salvieblad ovenpå. Brug kødnål eller tandstik af træ
  • Steg hver side på høj-mellemhøj varme i 2 minutter (altså 4 minutter i alt)
  • Tag stykkerne til side
  • Kog panden af med vin - Marsala/hvidvin eller hvad du nu har ved hånden (den officielle er Marsala, men hvem har det liggende?)- At koge af med vin betyder, at du bare hælder vinen på direkte på panden (med stegesovs på) og lader det bruse op, og koge et par minutter
  • Monter med lidt smør - altså tilføj en klat smør og lad det smelte med i saucen
  • Server straks

Notes

Server med stegte kartofler i halve eller kvarte (eller råstegte, og i det tilfælde skal de være skiveskårede). Stegt squash med hvidløg passer så fint til som garniture.