Kalvefilet med salvie og parmaskinke - en italiensk klassiker
Prep Time1min
Cook Time5mins
Total Time6mins
Course: Aftensmad
Cuisine: Italiensk
Keyword: Kalvefilet
Servings: 2portioner
Equipment
tandstikker af træ eller kødnåle
Ingredients
Til kødet
2stkkalvefilet
4 stksalvieblade
2stkskiver parmaskinke
Til saucen
1spsksmør
1dlMarsalavineller sherry, hvidvin eller rødvin
Instructions
Halver hver kalvefilet og bank dem flade (ca 1 cm tykke)
Fastgør en halv skive parmaskinke på hver halve filet med et salvieblad ovenpå. Brug kødnål eller tandstik af træ
Steg hver side på høj-mellemhøj varme i 2 minutter (altså 4 minutter i alt)
Tag stykkerne til side
Kog panden af med vin - Marsala/hvidvin eller hvad du nu har ved hånden (den officielle er Marsala, men hvem har det liggende?)- At koge af med vin betyder, at du bare hælder vinen på direkte på panden (med stegesovs på) og lader det bruse op, og koge et par minutter
Monter med lidt smør - altså tilføj en klat smør og lad det smelte med i saucen
Server straks
Notes
Server med stegte kartofler i halve eller kvarte (eller råstegte, og i det tilfælde skal de være skiveskårede). Stegt squash med hvidløg passer så fint til som garniture.