Go Back

Marokkansk-inspireret kikærtesuppe (harira)

Harira laves orindeligt med lam, men denne opskrift er vegetarisk og laves med rester af fond og sovs fra julemiddagen
Prep Time10 minutes
Cook Time15 minutes
Total Time25 minutes
Course: Aftensmad
Cuisine: Marokko, Nordafrikansk
Keyword: And, jul, Restemad, Suppe
Servings: 4 portioner

Ingredients

Krydderier

  • 1 tsk spidskommen
  • 1 tsk stødt koriander
  • 2 tsk kanel rigtig kanel
  • 2 tsk stødt allehånde

Suppe

  • 1 stk persillerod kan erstattes med pastinak eller gulerod
  • 1 stk gulerod
  • 1 stk løg
  • 6 fed hvidløg
  • 1 dåse tomat
  • 2 tsk harissa
  • 800 ml andefond
  • 400 ml andesovs
  • 1 dåse kikærter
  • ½ stk porre
  • 4 stængler bladselleri
  • 1/4 stk spidskål
  • 5 nip salt

Instructions

Prep

  • Hak løg, bladselleri, gulerod, persillerod i små tern
  • Skær hvidløg ud i tynde skiver (eller hak hvis det passer dig bedre). Jeg synes der er noget æstetisk over skiver af hvidløg
  • Bland de tørre krydderier i en skål
  • Skær spidskål i helt tynde stimler
  • Skær porren i tynde strimler

Selve suppen

  • Sauter porre, løg, bladselleri, gulerod og persillerid i rigeligt neutral olie i et par minutter til de bliver bløde og får lidt farve
  • Tilføj harissa og sauter videre i et minut eller to
  • Hæld herefter fond på og tilføj tomat, kikærter, krydderier, sovs og spidskål
  • Lad det koge i ca 10-15 minutter til grøntsagerne er bløde og suppen varm. Smag til med salt.

Notes

Server suppen med alle former for brød - arabisk fladbrød, almindeligt baguette eller flûte, franskbrød eller tacos for den sags skyld. Det smager godt med lidt syrligt hakket, frisk æble på toppen.