Mudderkage Mississippi mudcake
Print Recipe

Mudderkage - Mississippe mudcake

Mudderkage er den bedste kage og eneste kageopskrift man behøver at kunne. Undervejs får man brug for en stor skål, en kasserolle/gryde, en springform og elpisker.
Prep Time15 mins
Cook Time1 hr
Hviletid4 hrs
Total Time5 hrs 15 mins
Course: Dessert
Cuisine: Amerikansk
Keyword: Dessert, Kage
Servings: 8

Ingredients

  • 200 gr mørk chokolade
  • 4 æg
  • 1 dl lys moscodavosukker kan erstattes af andre typer sukker - rørsukker fx
  • 1 dl mørk moscodavosukker kan erstattes af andre typer sukker - brun farin fx
  • 1 pk smør rigtigt smør
  • ½ pk digestives
  • 1/4 l piskefløde

Instructions

  • Smelt 60 gr chokolade (det er nemmest hvis man bruger chokoladeplader a 100 gr, så svarer det til 6 stykker) med 60 gr smør. Knus kiksene i skålen og hæld massen over i skålen. Mas det sammen først i skålen, så i springformen så det danner bunden. Smelt resten af chokoladen og smørret. Køl det lidt ned. Pisk æg og sukker i 5 minutter. Tilsæt fløde og den smeltede chokolade/smørmasse. Pisk det i 5 minutter. Jo længere tid man gider at piske, des mere luftig bliver kagen. 5 min er lang tid og giver et godt resultat. Hæld det over i formen. Sæt springformen i ovnen 180 gr i 1 time.

Notes

Hvis mudderkagen skal serveres til dessert anbefaler jeg at den serveres med friske bær med sorbet eller creme fraiche til. Isen må ikke være for fed da kagen er mega tung. Man spiser sjældent mere end 1 stykke. 
Den er også god flere dage efter og den kan snildt fryses ned.