Mudderkage

Jeg er ikke særlig god til at bage kage. Det minder mig om gigantopvaske, kaos i køkkenet og kager der falder sammen. Men jeg fik denne opskrift på Mississippi Mudcake engang på mit gamle studiejob, og jeg har bagt den flittigt siden hver gang der har været en lejlighed af en art, hvor jeg skulle give kage. Den er super lækker, bliver altid spist op og den er let at lave.

Undervejs får man brug for en stor skål, en kasserolle/gryde, en springform og en elpisker.

Varm 60 gr chokolade med 60 gr smør. Knus kiksene i skålen og hæld massen over i skålen. Mas det sammen først i skålen, så i springformen. Varm resten af chokoladen og smørret. Pisk æg og sukker til det skummer i skålen, tilsæt fløde og den smeltede chokolade-smør masse. Pisk et par minutter. Hæld det over i formen. Sæt springformen i ovnen 180 gr i 45 min – 1 time. Hvis den skælver meget, giv den lidt mere (den må godt skælve lidt).

Server kagen med creme fraiche og evt. frisk frugt. Kagen kan holde sig længe og kan stå både ude og i køleskab. Vær opmærksom på at kagen er meget tung, så det er bedst at servere den med noget der ikke er for sødt. Jeg serverede den engang med flødeskum og det var lidt tungt i det….

Ingredienser:

 • 1 pakke mørk chokolade (200gr)
 • 4 æg
 • 1 dl. lys moscodavo sukker
 • 1 dl. mørk moscodavo sukker
 • 1 pakke smør (rigtig smør)
 • ½ pakke digestives
 • en kvart fløde

9 thoughts on “Mudderkage”

 1. Hejsa

  Jeg har forsøgt mig med mudderkagen. Hvor meget knuser du kiksene? Fuldstændig eller lader du nogle større stykker være?

 2. Hej,
  Det er vist en smagsag. Jeg knuser dem ret grundigt, da bunden på den måde hænger bedre sammen. Men man kan også lade nogle grove bidder være, så bliver bunden lidt mere “crunchy”.
  Mvh Madindex

 3. hej igen

  Nu er den bagt færdig. Den blævrede ret meget efter 45 minutter. Så den fik 10 minutter ekstra. Ovnen var ellers sat på 200 grader. Så 45 minutter er måske i underkanten. Den ser rigtig lækker ud. Jeg glæder mig til at smage den!

 4. Det har du nok ret i – jeg plejer faktisk også selv at give den lidt ekstra. Den må gerne blævre lidt, bare den ikke virker helt flydende. Skriv endelig hvad du synes om kagen når du har smagt den.

 5. For nogle uger sider serverede jeg kagen til en middag. Opskriften var rigelig til 12 chokoladefans, og sammen med jordbærsorbet en stor succes.

  Man skal dog lige holde godt øje med kagen, mens den bager, for den skal have en del længere i ovnen end, hvad opskriften foreskriver!

  Kagen vil helt sikkert også blive en klassiker i mit madrepetoire!

 6. Hej Mette
  Moscodavosukker er sukker som er lidt mere smagfuldt og krydret end almindelig sukker. Det klistrer lidt sammen ligesom brun farin og har lidt samme aroma. Du kan købe det i almindelige supermarkeder – Føtex, Superbest etc.
  God fornøjelse 🙂

 7. Hej Sandie
  Mener du om kiksene skal blive i bunden og ikke flyde op i fyldet? For nej, det skal de ikke! Bunden som består af kiks, smør og smeltet chokolade skal mases sammen til en klæg masse som skal fordeles ud i springformen og fungere som bund. Jeg er lidt nysgerrig hvad der er sket med din kage – flyder kiksene rundt i fyldet eller hvad? Jeg tror ikke det gør så meget smagsmæssigt, men den bliver nok lidt mere udfordrende at skære.
  Hilsen
  Madindex

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.