Opskrift på kransekage

Det er mega nemt at lave kransekage, og har du først smagt en hjemmelavet er der ingen vej tilbage. Desuden er det ret sjovt at lege med glasur og chokolade og evt. skrive fjollede beskeder på kransekagen…

Ingredienser til kransekage (nok til 10 ringe og en gennemsnitlig nytårsfest) :

  • 500 gr. marcipan
  • 125 gr. flormelis
  • 2 æggehvider

Sådan laver du kransekage

Bland ingredienserne grundigt i en gryde på laveste blus. Sæt det i køleskab i en time. Form dem enten som aflange stykker eller som ringe i en pyramide (tegn ringene op på bagepapir forinden). Dup fingrene i koldt vand hvis massen klistrer for meget. Bages i 7-12 min. på 225 grader (de skal være gyldne og lysebrune på kanterne). Afkøl og pynt med glasur eller chokolade.

Mål til kransekagetårn

NrIndre mål CMYdre mål CM
125,8
23,56,6
34,58
469,5
5710,5
6811,7
79,512,5
810,514
911,515
101216

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.