Opskrift på Puy-linser

Puy linser er kongelinsen. Den kommer fra området omkring
Le Puy-en-Velay i Frankrig hvor den er områdebeskyttet under EU’s Protected Designation of Origin (PDO) og i Frankrig under “Appelation d’origine controlée (AOC). Andre linser koger ud og smatter, men Puy linsen forbliver hel og sprød på den gode måde. Den kan koges uden at skulle ligge i vand i 100 år og man kan blande den i hvadsomhelst og få en lille hofret ud af det. Den er den ultimative ryd op i rester-ingrediens og så er den fandme ovenikøbet sund. What’s not to like.

Ingredienser til Puy-linser (2 personer):

  • 2 dl linser
  • 1 løg
  • 3 fed hvidløg (gerne mere)
  • 3 laurbærblade
  • 1 spsk timian eller herbes de Provence
  • Salt og peber
  • 1 pakke bacon eller en halv pakke bacon i tern (eller et par skiver hel bacon)
  • 1 skvæt hvidvin (½ – 1 dl)

Sådan laver du Puy-linser

Kog linser med laurbær i 15 min. og sæt til side. Steg bacon i tern og sæt til side. Sauter hakkede løg. Når de er klare, kan man tilsætte hvidløg, bacon og linser. Bland rundt. Tilsæt hvidvin og krydderier. Man kan tilsætte alle mulige andre ingredienser, fx. tomater, ærter eller en rest medisterpølse.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.