Linsegryde med bacon

Denne ret er en dejlig nem hverdagsret, som også kan bruges som tilbehør til en steg, bøf eller lignende. Jeg lavede den uden andet til (havde egentligt tænkt at servere en svinemørbrad til, men pludselig skulle det gå lidt stærkt, og så droppede jeg altså svinemørbraden).

Man skærer bacon i tern og steger den på rimelig høj varme. Når den er færdig, tilsættes hakkede løg og hvidløg. Når de har stegt lidt, tilsætter man hakket fennikel og linser. Man rører lidt, og tilsætter hvidvin, tomat og boullon. Til sidst tilsættes laurbær, timian, salt og peber. Retten simrer i omkring 30 min.

Ingredienser til 4 personer:

  • 300 gr. linser
  • 2 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 3 laurbærblade
  • 1 spsk timian
  • Salt og peber
  • 1 tomat + et skvæt tomatpuré
  • 10 cm. hel bacon
  • ½ l hønsebouillon
  • 1 skvæt hvidvin

3 thoughts on “Linsegryde med bacon”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.