Perfekte ovnkartofler

Alle fortjener perfekte ovnkartofler, for de gør livet bedre og smukkere. Det er så enkelt, men ikke alle ved hvordan. Her kommer den enkle forklaring på, hvordan man får perfekte kartofler, når de steges i ovnen.

Perfekte ovnkartofler

Her er en guide til perfekte ovnkartofler
Prep Time10 minutes
Cook Time45 minutes
Total Time55 minutes
Course: Aftensmad, Apero, Frokost, Hovedret
Cuisine: Europæisk fusion
Keyword: Kartofler
Servings: 4 personer

Ingredients

  • 1 kg kartofler
  • ½ dl smagsneutral olie rapsolie f.eks
  • 1 tsk paprika
  • 1/4 tsk cayennepeber
  • 1 tsk salt

Instructions

  • Skæl kartofler og skær dem i den ønskede facon.
    Hvis kartoflerne er store, bør de skæres på langs i smalle både. Hvis kartoflerne er små og runde, bør de skæres over i halve. Hvis de har andre former end det, bør de nok bare skæres i tern
  • Bland olie og krydderier i en lille skål
  • Put de skårne kartofler i en frysepose
  • Hæld olieblandingen i posen sammen med kartoflerne
  • Hold posens åbning godt sammen, og ryst så posen godt og grundigt. Tvær det hele godt rundt, så olien fordeler sig
  • Fordel kartoflerne på en bageplade med bagepapir og steg dem på 200 gr i 40-45 minutter (afhængigt af kartoflernes størrelse og ovnens beskaffenhed)

Notes

De kan spises som snack, som hovedret, som tilbehør, altid og hele tiden

Passer godt til

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.