Denne opskrift er til nok til 10 ringe og en gennemsnitlig nytårsfest
Prep Time30 minutesmins
Cook Time12 minutesmins
Hviletid1 hourhr
Total Time1 hourhr42 minutesmins
Course: Dessert
Cuisine: Dansk fusion
Keyword: Fest, nytår
Servings: 10personer
Ingredients
500grmarcipan
125grflormelis
2stkæggehvider
Instructions
Kransekagemassen
Bland ingredienserne grundigt i en gryde på laveste blus. Det skal ikke koge eller noget, det er kun for at marcipanen bliver lidt mere blød at arbejde med, så flormelis og æggehvide kan blandes i
Sæt det på køl i en time
Form kransekagen
Form dem enten som aflange stykker eller som ringe i en pyramide (tegn ringene op på bagepapir forinden. Jeg laver dem altid formet lidt trekantede, altså med spidsen på toppen. Mine er forholdsvist slanke og ikke så massive, da jeg bedst kan lide dem sådan. 1-1,5 cm brede for neden.
Dup fingrene i koldt vand hvis massen klistrer
Bag dem i 7-12 min. på 225 grader (de skal være gyldne og lysebrune på kanterne).
Afkøl og pynt med glasur eller chokolade
Notes
Det er forholdsvist taknemmeligt (altså nemt) at lave en kransekage. Oven i hatten får man så meget credit og applaus for at medbringe kransekage, så det er en ren win win.