Opskrift på svamperisotto

Da jeg første gang lavede denne her opskrift på svamperisotto, var det egentligt fordi jeg havde været på svamperov og endelig lært at skelne rørhatte fra lamelsvampe (rørhatte kan spises, lamelsvampe er potentielt giftige). Den sommer sneg jeg mig omkring i sommerhushaver og der blev hamstret svampeforråd som om vi var i krig. Svampene blev skåret i skiver, tørret i ovnen og gemt på glas. Så man tager altså først et par vandresko og tager ud i skoven med svampekurv og kniv…

Ingredienser til svamperisotto (4 personer)

 • 1 – 2 gulerødder
 • 1 – 2 løg
 • 1 – 2 stængler bladselleri
 • 4 fed hvidløg
 • 1 dl. risottoris pr. person
 • En god, stor klat smør
 • En god, stor sjat olivenolie
 • 1 – 2 bouillonterninger
 • 1 l vand
 • En god sjat hvidvin (½-1 dl)
 • En håndfuld svampe pr. person (eller – jo flere, des stærkere svampesmag)
 • Et par tomater
 • Lidt frisk persille til at drysse på
 • Parmesanost til at drysse på bagefter

Sådan laver du svamperisotto

Skær grøntsagerne ud i tern og steg dernæst hvidløg, bladselleri , løg og gulerødder sammen med risottoris i en blanding af olivenolie og smør. Sauter i et minutstid og hæld herefter hvidvin i. Jeg har engang i desperation brugt Martini (sød) men dette kan ikke anbefales. Jeg har derimod brugt en anden version af Martini , Noilly Prat (mindre sød) med held. Derefter tilføjer man en deciliter bouillon af grønt/høns eller okse ad gangen (en hjemmelavet fond kan selvfølgelig snildt bruges). Lad risene opsuge væsken og tilføj derefter mere. Smuldr derefter de tørrede svampe i risene og tilsæt en tomat eller to i tern for lidt sødme og farve. Bliv ved med at tilføje væslen indtil risene er al dente. Når risene er klar, serveres risottoen med et drys persille og revet parmesan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.