Print Recipe

Maryland kylling

Amerikansk klassiker
Prep Time5 mins
Cook Time25 mins
Total Time30 mins
Course: Hovedret
Cuisine: Amerikansk
Keyword: Kylling
Servings: 4 personer

Equipment

Ingredients

  • 2-4 stk kyllingefilet jo bedre kvalitet des bedre resultat
  • 2 dl rasp Evt. blend noget kedeligt brød
  • 2 spsk sød paprika
  • 1 tsk cayennepeber kan udelades hvis dine medspisende ikke kan klare stærk mad
  • 4 spsk neutral olie
  • 2 stk æg

Instructions

  • Skær kyllingefilet ud i den størrelse du ønsker. Hvis de er meget store, kan de med fordel deles i tre. Ellers i halve. Hvis dit udgangspunkt er en hel kylling, da parteres den i lår, overlår, bryst, og vinge.
  • Pisk æg og stil i dyb tallerken
  • Hak rasp og bland paprika og cayennepeber i
  • Vend kyllingestykker først i æg og dernæst i raspblandingen. Sørg for at de er dækket godt ind i rasp
  • Drys med salt og peber
  • Varm olie op på en pande. Olien må godt dække hele fladen, men der behøver ikke være et dybt lag da der ikke skal dybsteges
  • Brun kyllingestykkerne på hver side ved høj varme i et par minutter på hver side
  • Skru ned og giv dem yderligere 10 minutter på lav varme. Kyllingestykker med knogle skal have lidt mere tid

Notes

Kyllingen bevarer saft når den paneres først og steges